Κι αφού ετοίμασα την κρεατόσουπα με το μοσχαρίσιο κρέας και τα λαχανικά κι έχω περίσσιο βραστό κρέας, μπορώ να το αξιοποιήσω μαγειρεύοντας το με πλιγούρι (ή ρύζι ή μακαρονάκι) και ντομάτα. Είναι ένα φαγητό της ώρας, καθώς δεν απαιτεί προετοιμασία και είναι νόστιμο πολύ, ειδικά για τα παιδιά.
Τρόπος Παρασκευής:
Αχνίζω το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου μέχρι να μαλακώσουν, ενώ παράλληλα ξεπλένω το πλιγούρι στην σίτα.
Προσθέτω στην κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με το βραστό κρέας κι αφήνω το πλιγούρι να πάρει βράση, προτού κατεβάσω την θερμοκρασία στο 3/9 για να σιγοβράσει μέχρι να «πιεί» τα υγρά του και να ψηθεί.
Αφού ψηθεί το πλιγούρι δοκιμάζω την γεύση του και προσθέτω ότι ακόμα χρειάζεται.
Σερβίρω το βραστό κρέας με το πλιγούρι και την ντομάτα φορμαρισμένο σε μπολάκι κι αναποδογυρισμένο στο πιάτο, για να είναι ακόμα πιο ελκυστικό… Απλό και νόστιμο!
Καλή απόλαυση!