Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω για αρκετή ώρα στο blender τον ταραμά με το λεμόνι μέχρι να σπάσουν τα αυγά του ψαριού.
Προσθέτω το κρεμμύδι να ενσωματωθεί. Στην συνέχεια αρχίζω και προσθέτω το λάδι (σε 2-3 δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθεί κι αυτό.

Στο τέλος προσθέτω δύο-δύο τις φέτες του τοστ αφού πρώτα τις στραγγίξω ελαφρώς με το χέρι. Η παρασκευή της ταραμοσαλάτα απαιτεί λίγο νερό διότι το ψωμί και το λάδι έχουν την ιδιότητα να σφίγγουν τον ταραμά. Έτσι, αν τυχόν το νερό από τις μουσκεμένες φέτες δεν φτάσει, προσθέτω λίγο ακόμα στην συνέχεια. Χτυπάω καλά στο blender μέχρι η ταραμοσαλάτα να αποκτήσει λεία υφή.
Δοκιμάζω την γεύση, καθώς η ταραμοσάλατα στο τέλος μπορεί να χρειάζεται 1-2 φέτες ψωμί επιπλέον (σε περίπτωση που μου φαίνεται αλμυρή), λίγο χυμό λεμονιού (αν δεν το αισθάνομαι καθόλου) ή λίγο νερό ακόμα (σε περίπτωση που είναι πολύ σφιχτή). Την τοποθετώ στο ψυγείο και την σερβίρω με ωμά λαχανικά όπως μπαστουνάκια από κολοκυθάκια, αγγουράκια και καρότα, μπουκετάκια κουνουπιδιού αλλά και με κριτσίνια ή παξιμάδια.
Η ταραμοσαλάτα αυτή γίνεται νοστιμότερη την επομένη που «δένουν» οι γεύσεις.
Καλή επιτυχία!
Hi! Χρονια και ζαμανια,ε? φαινεται ωραια και ευκολη η συνταγη του ταραμα! Θα την δοκιμασω οπωσδηποτε και θα αου πω…ι
Χρόνια και ζαμάνια, δεν λες τίποτα! Tο λοιπόν, τον ταραμά, τον συστήνω ανεπιφύλακτα και θα ήθελα εντυπώσεις και μετά την δοκιμή.
Κορίτσια, ακούγεται & φαίνεται τέλεια! Ελλάκι θα την κάνω οπωσδήποτε φέτος / merci!
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για ταραμοσαλάτα τσεκαρισμένα!
Για να σε δω…/ η χαρά ήταν δική μου!
… η αλήθεια να λέγεται!