Ψαρονέφρι με σάλτσα κουμανταρίας και σχοινόπρασο

Ψαρονέφρι με σάλτσα κουμανταρίας και σχοινόπρασο

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Χοιρινό φιλέτο με γλυκιά σάλτσα.Αυτό το απίθανα νόστιμο πιάτο ετοιμάζεται την ίδια στιγμή που θα το σερβίρουμε κι έχει την απαιτούμενη δόση γλύκας που ταιριάζει στο χοιρινό κρέας αλλά και την ζητούμενη ευκολία που ταιριάζει σε μένα… Η συνταγή είναι του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μπορεί εύκολα να συμπεριληφθεί στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα καθώς δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και περιλαμβάνει λίγα κι απλά υλικά.
Τρόπος Παρασκευής:
Πλένω και ψιλοκόβω το φρέσκο σχοινόπρασο (chives) για να είναι έτοιμο για την συνέχεια.
Πλένω το σχοινόπρασο...... και το ψιλοκόβω.
Κόβω το ψαρονέφρι σε κομμάτια φάρδους 2 εκ. και τα αλατοπιπερώνω κι από τις δύο πλευρές.
Αλατίζω το κρέας.
Ρίχνω το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί (θερμοκρασία 8/9) τοποθετώ τα κομμάτια από το ψαρονέφρι να πάρουν χρώμα, δίχως να κατεβάσω την θερμοκρασία.
Ρίχνω το ψαρονέφρι στο τηγάνι.
Μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά, τα γυρνάω κι από την άλλη. Δεν τα αφήνω παρ’ όλα αυτά να ξεραθούν, καθώς καλό είναι το κρέας να παραμείνει λίγο ροζ εσωτερικά κι άρα τρυφερό. Μόλις το κρέας έχει πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές, προσθέτω την κουμανταρία και το βούτυρο.
Λούζω το κρέας με την κουμανταρία.
Αφήνω την σάλτσα να δέσει για λίγα λεπτά και στο τέλος γαρνίρω με το ψιλοκομμένο (κι πολύ-αγαπημένο μου) σχοινόπρασο (chives).
Έτοιμο το χοιρινό φιλέτο.
Σερβίρω αμέσως το κρέας με την σάλτσα κουμανταρίας από πάνω. Το ψαρονέφρι με σάλτσα κουμανταρίας και σχοινόπρασο συνοδεύεται ωραία από πατάτες φούρνου ογκρατέν (gratin).
Καλή επιτυχία!
Rate