Ελαφριά σκορδαλιά

Ελαφριά σκορδαλιά

500 ml
Ποσότητα
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Η επινόηση της σκορδαλιάς συμπληρώνει ιδανικά τον τηγανητό μπακαλιάρο, ενώ είναι τόσο εύκολη που θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να παραλείπεται ακόμα κι αν δεν είμαστε φανατικοί λάτρεις της. Η ακόλουθη σκορδαλιά δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή ή βαριά, προκειμένου να καλύπτει τα «μέσα» γούστα.
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω το blender τις σκελίδες σκόρδου, τα κουκουνάρια, το λάδι, το μηλόξυδο και το αλάτι. Αν κάποιος επιθυμεί πιο δυνατή την σκορδαλιά μπορεί να προσθέσει περισσότερες σκελίδες σκόρδο (όπως 5-6).
Ρίχνω όλα τα υλικά στο blender.Αφού χτυπηθούν καλά τα προηγούμενα, προσθέτω το ψωμί (στυμμένο από το νερό) και ξαναχτυπώ καλά μέχρι να γίνει αλοιφή. Δοκιμάζω την γεύση κι αν χρειάζεται, προσθέτω λίγο αλάτι ή μηλόξυδο (1 κ.σ.) ακόμα. Σε περίπτωση που είναι πολύ σφιχτή προσθέτω λίγο νερό μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα.
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.Καλή απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.