Η επινόηση της σκορδαλιάς συμπληρώνει ιδανικά τον τηγανητό μπακαλιάρο, ενώ είναι τόσο εύκολη που θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να παραλείπεται ακόμα κι αν δεν είμαστε φανατικοί λάτρεις της. Η ακόλουθη σκορδαλιά δεν είναι ιδιαίτερα δυνατή ή βαριά, προκειμένου να καλύπτει τα «μέσα» γούστα.
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω το blender τις σκελίδες σκόρδου, τα κουκουνάρια, το λάδι, το μηλόξυδο και το αλάτι. Αν κάποιος επιθυμεί πιο δυνατή την σκορδαλιά μπορεί να προσθέσει περισσότερες σκελίδες σκόρδο (όπως 5-6).