Μακαρονάδα με Σκόρδο, Μπούκοβο και Λάδι

Μακαρονάδα με Σκόρδο, Μπούκοβο και Λάδι

4-5
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Η μακαρονάδα αυτή είναι σκέτη απόλαυση! Απόλυτα μεσογειακή με το πλούσιο ελαιόλαδο, το αρωματικό σκόρδο, το άφθονο ή όχι μπούκοβο (chilli) και τον μοσχομυρωδάτο μαϊντανό. Την έφτιαξα τις προάλλες μετά από καιρό, για να διασκεδάσω την νηστεία μου και την έκανα turbo! Εντάξει, το παρά έκανα λίγο με το μπούκοβο, έλα όμως που όσο μεγαλώνω τόσο μεγαλύτερη ανοχή παρουσιάζω στα καυτερά. Έχω και την φίλη μου την Νατάσσα και κάθε φορά που ετοιμάζω ελαφρώς ή βαρέως πικάντικο πιάτο μου λέει, «πάλι θα καλέσουμε την πυροσβεστική;». Αν όμως εξαιρέσουμε την παρέμβαση της πυροσβεστικής η μακαρονάδα είναι πολύ απλή.
Τρόπος Παρασκευής:
Ξεκινάω βράζοντας τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (βλέπω οδηγίες παρασκευής). Τα σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.μακαρόνια
Παράλληλα ζεσταίνω το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (5/9) και ψήνω για 1-2 λεπτά το σκόρδο, ωσότου αφήσει την γεύση του και πάρει χρώμα. Προσέχω να μην ψηθεί πολύ το λάδι και βαρύνει στην γεύση.σκόρδο στο λάδι
Αφαιρώ το σκόρδο και το πετάω. Προσθέτω στο ζεστό τηγάνι τα μακαρόνια, το μπούκοβο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύω. Αλατίζω λίγο ακόμα και σερβίρω αμέσως.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί στο τηγάνι.
Όσο για την πυροσβεστική, στην Ελλάδα καλούμε το 199 και στην Κύπρο το 112!
Καλή μας απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.