Πουρές Γλυκοπατάτας

Πουρές Γλυκοπατάτας

4
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Ένας πουρές αλλιώτικος αλλά και πολύ πιο εύκολος από τους άλλους. Η γλυκοπατάτα είναι ένα πρωτότυπο και πολύ νόστιμο συνοδευτικό για κρέατα όπως το χοιρινό ή το κοτόπουλο που ταιριάζουν με την γλυκιά της γεύση και την βελούδινη υφή της. Οι γλυκοπατάτες καμία σχέση δεν έχουν με τις κοινές πατάτες, αφού φέρνουν περισσότερο στο χρώμα και την γεύση προς την κολοκύθα. H ακόλουθη συνταγή είναι πολύ απλή και απαιτεί λίγα και καθημερινά υλικά, καθώς η γεύση της γλυκοπατάτας είναι τόσο πλούσια κι εύγευστη που δεν χρειάζονται πολλά πρόσθετα.
Τρόπος Παρασκευής:
Πλένω, αποφλοιώνω και κόβω τις γλυκοπατάτες σε  κομμάτια και τις τοποθετώ σε μία κατσαρόλα, με το νερό και τον κύβο. Αφού πάρει βράση το νερό, σιγοβράζω (3/9) για 30’ μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
Οι γλυκοπατάτες βράζουν στην κατσαρόλα.
Μόλις είναι έτοιμες,
Έτοιμες οι γλυκοπατάτες.
… τις αλέθω μέσα στην κατσαρόλα με το multi χειρός και προσθέτω το σφηνάκι της κρέμας γάλακτος. Το λίγο νερό που χρειάστηκαν για το βράσιμο το κρατάω για το άλεσμα. Κάποιες φορές οι γλυκοπατάτες παρουσιάζουν ίνες γι’ αυτό είναι προτιμότερο να τις αλέσω στο blender ή με το multi χειρός.
Αλέθω τις γλυκοπατάτες.
Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι ακόμα (δοκιμάζω πρώτα να δω αν χρειάζεται καθώς ο κύβος είναι ήδη αλμυρός) και σερβίρω αμέσως με λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο (chives) για γαρνιτούρα.
Ο πουρές γλυκοπατάτας είναι έτοιμος.
 Εύκολος και νόστιμος πουρές από γλυκοπατάτες. Καλή συνέχεια!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.