Αρωματικό Κέικ Μανταρίνι

Αρωματικό Κέικ Μανταρίνι

10-12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας

Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα να φτιάξω το εβδομαδιαίο μας κέικ και προς έκπληξη μου διαπίστωσα ότι μου έλειπαν τα πορτοκάλια. Από την άλλη είχα κάτι ωραιότατα, λεπτόφλουδα κι αρωματικά μανταρίνια τα οποία δεν μπορούσα ν’ αφήσω ανεκμετάλλευτα… Προσάρμοσα λοιπόν την συνταγή του κέικ με το ολόκληρο πορτοκάλι σε συνταγή για κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και λίγο παπαρουνόσπορο, που πάει πολύ στα κέικ με τα εσπεριδοειδή και ιδού το αποτέλεσμα! Αρωματικό κέικ μανταρίνι με παπαρουνόσπορο. Για το γευσιγνωστικό αποτέλεσμα αναμένω φυσικά και τα σχόλια των «ειδικών» του σπιτιού για να έχω διασταυρωμένη άποψη (και δεν είναι κι εύκολοι…).

Αυτό που μου αρέσει πολύ στο κέικ που περιλαμβάνει αλεσμένο πορτοκάλι ή μανταρίνι είναι τα al dente κομματάκια που αναμένω ότι θα βρω στις μπουκιές μου. Μου θυμίζουν ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα (fruits glacés) δίχως όμως την ζάχαρη. Πανδαισία! Άσε που δίνει πιο ενδιαφέρουσα υφή κι όψη σε ένα κατά τ’ άλλα απλό κέικ. Κι αν παραδόξως αυτό δεν αρέσει σε κάποιον, μπορεί απλά να αλέσει τα φρούτα μέχρι αυτά να γίνουν πουρές.

Τρόπος Παρασκευής:

Τοποθετώ στο blender ολόκληρα τα μανταρίνια με την φλούδα, έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τ’ αλέθω αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκω στις μπουκιές μου. Αφήνω τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.

Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Προσθέτω ένα –ένα τα αυγά και χτυπάω για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.

Ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder στην ζύμη κι ανακατεύω καλά.
Στο τέλος ρίχνω στο μίξερ τα αλεσμένα μανταρίνια και τον παπαρουνόσπορο. Αν δω ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή και ρέει με δυσκολία, μπορώ να προσθέσω 1/3 φλ. γάλα ή χυμό μανταρινιού. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από το πόσο ζουμερά είναι τα μανταρίνια.Η ζύμη του κέικ στην φόρμα.Μεταφέρω το μείγμα σε φόρμα του κέικ η οποία είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50’ (πάνω κάτω αντίσταση).
Το κέικ μανταρίνι από τον φούρνο.Έτοιμο το κέικ μανταρίνι!Καλή αρωματική απόλαυση!
Rate

3 σχόλια

  1. Pingback: Αρωματικό Κέικ Μανταρίνι - Xalara.eu

  2. Pingback: Αρωματικό Κέικ Μανταρίνι - Χρυσές Συνταγές

  3. Pingback: Αρωματικό Κέικ Μανταρίνι - Λιχούδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.