Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα να φτιάξω το εβδομαδιαίο μας κέικ και προς έκπληξη μου διαπίστωσα ότι μου έλειπαν τα πορτοκάλια. Από την άλλη είχα κάτι ωραιότατα, λεπτόφλουδα κι αρωματικά μανταρίνια τα οποία δεν μπορούσα ν’ αφήσω ανεκμετάλλευτα… Προσάρμοσα λοιπόν την συνταγή του κέικ με το ολόκληρο πορτοκάλι σε συνταγή για κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και λίγο παπαρουνόσπορο, που πάει πολύ στα κέικ με τα εσπεριδοειδή και ιδού το αποτέλεσμα! Αρωματικό κέικ μανταρίνι με παπαρουνόσπορο. Για το γευσιγνωστικό αποτέλεσμα αναμένω φυσικά και τα σχόλια των «ειδικών» του σπιτιού για να έχω διασταυρωμένη άποψη (και δεν είναι κι εύκολοι…).
Αυτό που μου αρέσει πολύ στο κέικ που περιλαμβάνει αλεσμένο πορτοκάλι ή μανταρίνι είναι τα al dente κομματάκια που αναμένω ότι θα βρω στις μπουκιές μου. Μου θυμίζουν ψιλοκομμένα ζαχαρωμένα φρούτα (fruits glacés) δίχως όμως την ζάχαρη. Πανδαισία! Άσε που δίνει πιο ενδιαφέρουσα υφή κι όψη σε ένα κατά τ’ άλλα απλό κέικ. Κι αν παραδόξως αυτό δεν αρέσει σε κάποιον, μπορεί απλά να αλέσει τα φρούτα μέχρι αυτά να γίνουν πουρές.
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ στο blender ολόκληρα τα μανταρίνια με την φλούδα, έχοντας αφαιρέσει τα κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο μέρος και τ’ αλέθω αφήνοντας κάποια ορατά κομμάτια για να τα βρίσκω στις μπουκιές μου. Αφήνω τα αλεσμένα μανταρίνια στην άκρη.
Χτυπάω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5’ μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
Προσθέτω ένα –ένα τα αυγά και χτυπάω για 5’ ακόμα να πάρει όγκο το μείγμα.
Pingback: Αρωματικό Κέικ Μανταρίνι - Xalara.eu
Pingback: Αρωματικό Κέικ Μανταρίνι - Χρυσές Συνταγές
Pingback: Αρωματικό Κέικ Μανταρίνι - Λιχούδης