Αν τύχει και βρω στο ιχθυοπωλείο φρέσκο ξιφία τον αγοράζω, δεν διστάζω, γιατί ο ξιφίας εκτός από πολύ φίνο ψάρι είναι και ψάρι άπαχο, κατάλληλο γι’ αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους. Φτιάχνοντας τον ξιφία σε σουβλάκι με κομμένα πολύχρωμα λαχανικά, έχω ένα πλήρες, γρήγορο κι ελαφρύ πιάτο που θυμίζει μπουκέτο από λουλούδια!Γι’ αυτό κι αυτά τα σουβλάκια μπορούμε να τα σερβίρουμε σε κάλεσμα, αντί των κοινών σουβλακίων. Αρκεί να είναι της ώρας, όπως αρμόζει στα περισσότερα σουβλάκια. Για τον ξιφία σε σουβλάκι με λαχανικά στο grill χρειάσθηκα:
Τρόπος Παρασκευής:
Τεμαχίζω τον ξιφία σε ισομεγέθεις κύβους και φροντίζω να είναι μεγάλοι για να μην ξεραθεί το ψάρι κατά το ψήσιμο.
Παίρνω ένα ξυλάκι και περνάω 3-4 κομμάτια ξιφία τα οποία θα εναλλάσσονται από λαχανικά με οποιαδήποτε σειρά.
Έχω ζεστάνει από πριν το grill του φούρνου και ψήνω τα σουβλάκια για 4-5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά (αναλόγως του φούρνου). Προσοχή όμως, μην ξεραθεί το ψάρι και στεγνώσει!
Αλατοπιπερώνω και σερβίρω με το λαδολέμονο, τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πιο απλά και εντυπωσιακά δεν γίνεται…!
Καλή επιτυχία!