Απλή κι εύκολη, αυτή η ομελέτα είναι ιδανική για βραδινό ή για ένα γρήγορο κι ελαφρύ γεύμα, ιδίως τώρα το καλοκαίρι που δεν θέλουμε και πολλά για να χορτάσουμε. Κι αν περισσέψει μπορώ να την κάνω σάντουιτς και να την πάρω μαζί μου στην δουλειά ή στο γραφείο, κάτι που έκανα κι εγώ κατά κόρον τον καιρό που εργαζόμουνα. Κι είναι η χορταστικότερη και πιο πρακτική λύση.
Τρόπος Παρασκευής:
Ανακατεύω σε ένα μπολ τ’ αυγά με την κρέμα γάλακτος κι αλατοπιπερώνω το μείγμα.
Κόβω το κολοκύθι και το καρότο με τον αποφλοιωτή λαχανικών σε φλούδες. Με αυτόν τον τρόπο τα λαχανικά θα ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά (6/9) ζεσταίνω το λάδι και γυρίζω το κρεμμύδι και το καρότο για 5-10’ μέχρι να μαλακώσουν.
Στην συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια και περιμένω να αφήσουν τα υγρά τους με ανοιχτό καπάκι (μπορώ να δυναμώσω την φωτιά για να πιούν πιο γρήγορα τα υγρά τους). Στο τέλος προσθέτω και τις φλούδες κολοκυθιού να μαλακώσουν κι αυτές για 1′. Τις φλούδες κολοκυθιού τις προσθέτω τελευταίες γιατί ψήνονται πιο γρήγορα από όλα τα λαχανικά. Αλατίζω τα λαχανικά.
Αφού ψηθούν τα λαχανικά,
ρίχνω τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κλείνω το καπάκι χαμηλώνοντας την φωτιά (2/9).
Η ομελέτα θα σιγοψηθεί για 10’ με την υπάρχουσα θερμοκρασία και θα φουσκώσει. Αν επιθυμώ μπορώ να ρίξω και λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
και καλή μας όρεξη!
Εξαιρετική!!! και αντί για κρέμα γάλακτος, θα μπορούσαμε να βάλουμε λίγο γάλα, για πιο υγιεινά, σωστά;
Πολύ σωστά, μπορούμε να βάλουμε και γάλα και κατά προτίμηση εβαπορέ.