Ραβιόλια σε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

Ραβιόλια σε σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Τόσο απλά και νόστιμα… Αγοράζω έτοιμα ραβιόλια ή τορτελίνια με γέμιση τυριού ή σπανακιού. Ετοιμάζω μία πλούσια σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες με λίγο βασιλικό ή δυόσμο κι αφού ετοιμαστούν και τα δύο, τα παντρεύω και τα απολαμβάνω. Τα Κυπριακά ραβιόλια ή αλλιώς οι «ραβιόλες» με γέμιση από χαλούμι, υπάρχουν στην κυπριακή αγορά σε αφθονία και σε καλή ποιότητα (πολλά είναι σπιτικά ή χειροποίητα δίχως συντηρητικά), ενώ τα ιταλικά τορτελίνια ή ραβιόλια φροντίζω να είναι του ψυγείου που έχουν λιγότερα ή και καθόλου συντηρητικά (με άλλα λόγια αποφεύγω τα ξηρά). Έχοντας δε απολαύσει αυτήν την συνταγή σε τρατορία της Ιταλίας με χειροποίητα νιόκι, συστήνω ανεπιφύλακτα κι αυτήν την επιλογή.
Τρόπος Παρασκευής:
Βράζω τα ραβιόλια, τα τορτελίνια ή τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και τα σουρώνω. Εννοείται ότι εμείς προτιμάμε τις κυπριακές ραβιόλες με χαλούμι, που τις έχουμε κι εύκαιρες.
Βράζω τις ραβιόλες.
Οι ραβιόλες βράζουν.
Παράλληλα ετοιμάζω την σάλτσα ντομάτας βράζοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (6/9) τις ντομάτες που έχω πολτοποιήσει μέχρι να πιούν τα υγρά τους για 10-15’ περίπου. Στο τέλος προσθέτω την ζάχαρη, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και δοκιμάζω την γεύση.
Ετοιμάζω την σάλτσα ντομάτας.
Έτοιμη η σάλτσα ντομάτας.
Σε μία πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετώ τα ραβιόλια, τα λούζω με την σάλτσα ντομάτας και τα σερβίρω (στην περίπτωση μας) με λίγο τριμμένο χαλούμι.
Σερβίρω τα ραβιόλια στην πιατέλα.
Η σάλτσα ντομάτας πάνω στα ραβιόλια.
Καλή απόλαυση γιατί η επιτυχία είναι στο τσεπάκι!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.