Κατά το «μία εικόνα χίλιες λέξεις» υπάρχει και το «μία εικόνα χίλιες …γεύσεις» αφού κάτι τέτοιο θυμίζει αυτή εδώ η χρωματιστή και λαχταριστή τούρτα. Η δροσερή τούρτα με τις ποικίλες χρωματιστές στρώσεις ζελέ (με ή χωρίς γιαούρτι) εκτός από πολύ θεαματική είναι και ιδανική για το καλοκαιράκι που μέσα στην κάψα του, προσφέρει οπτική και γευστική όαση χάρη στην δροσερή της υφή και την ελαφριά της γεύση. Και την ίδια στιγμή οι φρουτώδεις γεύσεις να εναλλάσσουν η μία την άλλη… Άλλωστε το ζελέ με τα μηδενικά λιπαρά και τις λιγοστές θερμίδες είναι αγαπητό σε όλους. Κι επειδή ένα «ανήσυχο» κοριτσάκι θα γιορτάσει σύντομα τα 9α γενέθλια του, είπα να αρχίσω τις δοκιμές για το rainbow cake από τώρα…
Για την τούρτα από ζελέ δεν χρειάζονται ειδικές κατευθύνσεις αφού ανάλογα με την φόρμα, τις γεύσεις που προτιμάμε και την υπομονή που διαθέτουμε μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε κατά βούληση. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διαφορετικές παραλλαγές με βάση την ίδια πάντα ιδέα, η δική μου όμως εκδοχή περιλαμβάνει και φρέσκες φράουλες οι οποίες προσθέτουν άρωμα, γεύση κι ομορφιά στο γλύκισμα.
Τρόπος Παρασκευής:
Επιλέγω την φόρμα η οποία μπορεί να είναι φόρμα σιλικόνης ή ανοιγόμενη φόρμα του κέικ ή ακόμα ένα μεγάλο διαφανές μπολ το οποίο στο τέλος θα σερβίρω αυτούσιο. Καλό είναι να κάνω μία μέτρηση (με μεζούρα για υγρά) της συνολικής χωρητικότητας που έχει η συγκεκριμένη φόρμα γνωρίζοντας ότι κάθε στρώση ζελέ ισούται με 500 ml και υπολογίζω αναλόγως.
Κατόπιν επιλέγω ένα φακελάκι από το πρώτο χρώμα (το κάθε πακέτο περιέχει 2 φακελάκια), το λιώνω σε ένα μπολ με ένα ποτήρι βραστό νερό και προσθέτω ένα ακόμα ποτήρι κρύο νερό. Για το ζελέ με γιαούρτι, θα προσθέσω μόνο 1/2 ποτήρι κρύο νερό αλλά και 2 κ.σ. γιαούρτι.
Τοποθετώ το υγρό ζελέ στην φόρμα/μπολ κι αφήνω στο ψυγείο να πήξει για 60’ περίπου. Μόλις είναι έτοιμο συνεχίζω με το επόμενο φακελάκι. Κάθε γεύση μπορεί να αποτελείται από μία στρώση με γιαούρτι και μία σκέτη.
Προαιρετικά, αν θέλω να δημιουργήσω μωβ ζελέ ρίχνω λίγες σταγόνες μπλε χρώματος στο κόκκινο ζελέ και για να φτιάξω μπλε ζελέ ενισχύω το πράσινο ζελέ με μπλε σταγόνες. Σε περίπτωση που δεν έχω πράσινο ζελέ μπορώ να προσθέσω λίγες μπλε σταγόνες στο κίτρινο ζελέ.
Αν θέλω να κάνω πιο λεπτή την κάθε στρώση (για να χωρέσουν περισσότερες) μπορώ να κρατάω στην άκρη ένα ποτηράκι από το έτοιμο υγρό ζελέ πριν το αδειάσω στην φόρμα και να το φυλάξω σκέτο για κάποια άλλη στιγμή.
Άλλωστε αν σκεπάσω το ζελέ με μεμβράνη μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές μέρες στο ψυγείο. Αφού ετοιμάσω και την τελευταία γεύση (πράσινο δαμάσκηνο) προσθέτω και τις φράουλες, να πήξουν μαζί με το ζελέ.
Η χρωματιστή τούρτα από ζελέ είναι έτοιμη για μεγάλες απολαύσεις αφού κρυώσει καλά στο ψυγείο και στερεοποιηθούν όλες οι στρώσεις.
Καλή επιτυχία!