Υπάρχει η κλασική φρουτοσαλάτα σε πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων, με την μεγάλη ποικιλία φρούτων (όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερη) όπως τα εξωτικά, τα πολύχρωμα, τα γλυκά και τα ξινά. Υπάρχει όμως κι η φρουτοσαλάτα με τα λίγα, διαλεγμένα και ταιριαστά φρούτα εποχής, όπως η λιτή φρουτοσαλάτα με πεπόνι και ροδάκινο για τους λάτρεις της απλότητας (όπως άλλωστε η εξωτική φρουτοσαλάτα με ανανά και πορτοκάλι). Ο συνδυασμός αυτών των αρωματικών, δροσερών και κατεξοχήν καλοκαιρινών φρούτων είναι τόσο πλήρης και ισορροπημένος που η φρουτοσαλάτα δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα άλλο σε γεύση και σε εμφάνιση. Τα φύλλα μέντας δε, κάνουν την φρουτοσαλάτα χωνευτική και ιδανική για να προσφερθεί μετά από ένα πλούσιο γεύμα ενώ την ίδια στιγμή την αναβαθμίζουν σε πιο έντεχνο πιάτο. Την φρουτοσαλάτα με πεπόνι, ροδάκινο και φύλλα μέντας ετοιμάσαμε χθες με τα παιδιά στην στιγμή και την απολαύσαμε το απογευματάκι σαν δροσιστικό επιδόρπιο.
Τρόπος Παρασκευής:
Κόβω σε κύβους το πεπόνι και τα ροδάκινα (ή νεκταρίνια). Ανακατεύω σε ένα μπολ τα φρούτα με τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνω για 30’ στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις των φρούτων. Σερβίρω την φρουτοσαλάτα κρύα από το ψυγείο με λίγα επιπλέον φυλλαράκια μέντας για διακόσμηση.
Κόβω σε κύβους το πεπόνι και τα ροδάκινα (ή νεκταρίνια). Ανακατεύω σε ένα μπολ τα φρούτα με τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνω για 30’ στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις των φρούτων. Σερβίρω την φρουτοσαλάτα κρύα από το ψυγείο με λίγα επιπλέον φυλλαράκια μέντας για διακόσμηση.
Προαιρετικά, η φρουτοσαλάτα μπορεί να συνοδευτεί με μία μπάλα από παγωτό βανίλια (υπερβολή;).
Καλή μας «δροσιστική» συνέχεια…