Αυτή η μους φράουλας είναι τόσο εύκολη που μπορούν να την φτιάξουν και τα παιδιά μόνα τους. Το πιθανότερο είναι ότι θα την φάνε και μόνα τους, γιατί απλούστατα δεν θα προλάβει να φάει κανείς άλλος (όπως έγινε στην δική μας περίπτωση). Και τα υλικά είναι τόσο αγνά, με φρέσκες λιωμένες φράουλες, χτυπημένο γάλα εβαπορέ, στραγγιστό γιαούρτι κι ελάχιστη ζάχαρη, που δικαιολογημένα έχει τόση απήχηση μεταξύ μικρών γευσιγνωστών. Η μους με φρέσκες φράουλες και γιαούρτι (από advertorial σε κυπριακό έντυπο) ετοιμάσθηκε ως ακολούθως:
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ στην κατάψυξη την κονσέρβα με το εβαπορέ να κρυώσει καλά, αλλά να μην στερεοποιηθεί, για 20-30’ καθώς και τον (μεταλλικό) κάδο του μίξερ μέσα στο οποίο θα το χτυπήσω. Τοποθετώ τις φράουλες και την άχνη ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνουν πουρές,προσθέτω και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο να ενσωματωθεί.Αφαιρώ από την κατάψυξη το γάλα εβαπορέ και το χτυπάω στον κάδο για 5΄ μέχρι να αποκτήσει όγκο και να διπλασιαστεί. Αν προτιμώ μπορώ ν’ αντικαταστήσω το χτυπημένο γάλα εβαπορέ με φρέσκια κρέμα γάλακτος για πιο γεμάτη γεύση.Ρίχνω μέσα στο χτυπημένο γάλα τον πουρέ φράουλας με το γιαούρτι και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί. Μοιράζω το μείγμα σε 5-6 ποτηράκια ή μπολάκια και τοποθετώ από μία φράουλα και 2-3 φιλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι.Τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες και να γίνει δροσερό.
Καλή και δροσιστική απόλαυση!
Μια ερώτηση γιατι θα το φτιάξω την πρωτομαγιά: Αν βάλουμε κρέμα γάλακτος αντί εβαπορέ μπαίνει και αυτή κατάψυξη πρώτα ή δεν χρειάζεται; σε ευχαριστώ. Μαριάννα.
Καλησπέρα, η κρέμα γάλακτος πριν γίνει σαντιγί δεν χρειάζεται να μπει στην κατάψυξη απλά να είναι κρύα από το ψυγείο.
Θα είμαι ειλικρινής, δεν το έχω δοκιμάσει με σαντιγί. Αν το έφτιαχνα όμως, θα έβαζα την ίδια ποσότητα και θα την χτυπούσα καλά να γίνει σφιχτή!
Γεια και με γεια!! Το καινούργιο look ειναι πολυ ωραιο,μοντέρνο και κατατοπιστικό! Και ευχάριστο στο μάτι!! Όσο για αυτή τη συνταγή ήρθε ο καιρός να τη δοκιμάσουμε, φαίνεται μούρλια!!!
Ευχαριστούμε πολύ Ρένα! Πολύ χαίρομαι που τα λέμε και πάλι, εδώ, κι ειδικότερα με μία τόσο δροσερή και απλή συνταγή όπως η μους φράουλας. Ελπίζω να σας αρέσει!!