Αυθεντικά Μπράουνις

Αυθεντικά Μπράουνις

12
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτά τα μπράουνις τα έχω δοκιμάσει από την φίλη μας την Λίνα, η οποία είναι μεγάλη μαστόρισσα κι όχι μόνο στα μπράουνις. Τα κάνει τόσο τακτικά για τα παιδιά της, αλλά ευτυχώς και για εμάς, που νομίζω ότι θα πρέπει να τα ετοιμάζει με κλειστά μάτια πλέον. Γι’ αυτό κι εγώ τα συστήνω ανεπιφύλακτα όχι μόνο γιατί είναι τα αυθεντικά, νόστιμα μπράουνις (που έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές…) αλλά γιατί ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα. Αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην Ευρώπη (και σίγουρα όχι στην Ελλάδα) όσο είναι στην Αμερική (που έκαναν την εμφάνιση τους στα τέλη του 19ου αιώνα), τα μπράουνις θυμίζουν στην υφή λίγο από κέικ και λίγο από μπισκότο, είναι ελαφρά μαστιχωτά εσωτερικά κι έχουν τραγανή κρούστα. Η συνταγή (ελαφρά προσαρμοσμένη) είναι από βιβλίο με αμερικάνικες συνταγές του Sainsbury’s κι έχει ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C (αντίσταση).
Λιώνω το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω το κακάο κι αφήνω το μείγμα στην άκρη.Λιώνω το βούτυρο και προσθέτω το κακάο.Τοποθετώ στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάω,
Τα αυγά κι η ζάχαρη...
μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν όγκο.
τα χτυπάω μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι με την βανίλια,
Προσθέτω το αλεύρι με την βανίλια,
και στην συνέχεια το μείγμα του κακάο.
αλλά και το βούτυρο με το κακάο.
Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά ρίχνω στην ζύμη και τα καρύδια.ζύμη μπράουνις
Στο βουτυρωμένο κι αλευρωμένο σκεύος στο οποίο θα ψήσω τα μπράουνις (ιδανικά στην ειδική τετράγωνη φόρμα για μπράουνις 20×20 εκ. ή σε ένα μικρό αλουμινένιο ταψάκι), ρίχνω την ζύμη και φουρνίζω για 30-35’ (αναλόγως του φούρνου). Επειδή τα μπράουνις θα πρέπει να είναι νωπά εσωτερικά, ξέρω ότι είναι έτοιμα όταν τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα αυτή βγει ελαφρά υγρή.
Αδειάζω την ζύμη στο σκεύος που θα ψηθούν.
Μόλις ψηθούν αφαιρώ το ταψί από τον φούρνο, τ’ αφήνω στην άκρη να κρυώσει για 10’ και κόβω τα μπράουνις σε τετράγωνα κυβάκια ή μακρόστενες μπάρες.
Έτοιμα τα μπράουνις.
Αν προτιμώ τα μπράουνις να μην έχουν τραγανή κρούστα αλλά να είναι μαλακά, όταν τα βγάλω από τον φούρνο τα καλύπτω με μία βρεμένη πετσέτα που να ακουμπά στην επιφάνεια τους για 10’.Τα αυθεντικά μπράουνις (Brownies) είναι έτοιμα.Τέλος, επειδή οι αναλογίες αυτές δίνουν μία δόση που δεν αρκεί ούτε για γευσιγνωσία, προτείνω να φτιάξουμε την διπλή δόση για να φτουρήσει (ιδίως αν έχουμε παιδιά).
Καλή μας συνέχεια!
Rate