Γρανίτα Καρπούζι

Γρανίτα Καρπούζι

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Κάθε καλοκαίρι φτιάχνω στο σπίτι φυσικό παγωτό όπως βανίλια μαδαγασκάρης με φυσική βανίλια από λοβό, σοκολάτα με καλής ποιότητας, δυνατό κακάο αλλά και σορμπέ με φρέσκα φρούτα εποχής όπως φράουλες, πεπόνι ή βύσσινο. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω γρανίτα καρπούζι. Τώρα που γράφω την ανάρτηση η γρανίτα παγώνει κι έτσι δεν έχω πλήρη εικόνα του αποτελέσματος, όμως η γεύση του μείγματος είναι απλά, θεσπέσια!
Το καρπούζι καθώς είναι φρούτο μεγάλης περιεκτικότητας σε νερό είναι ιδανικό για παρασκευή γρανίτας, το δε lime που περιέχεται στην συνταγή διασκεδάζει την γεύση του φρούτου, σπάει την γλύκα της πρόσθετης ζάχαρης και προσφέρει επιπλέον δροσιά στην γρανίτα… Το μυστικό όμως βρίσκεται στην καστανή ζάχαρη η οποία τονίζει το κόκκινο χρώμα του καρπουζιού και το κάνει περισσότερο λαχταριστό. Και μία ιδέα σε περίπτωση που έχουμε φίλους στο σπίτι (και ξέρω κάποιους που θα την εκτιμήσουν), αν στην γρανίτα προσθέσω λίγο ρούμι τότε μπορεί να προσφερθεί κι ως δροσιστικό daiquiri καρπούζι! Η γρανίτα όμως, όπως και κάθε γρανίτα, ξετρελαίνει πρώτα απ’ όλα τα παιδιά…
Τρόπος Παρασκευής:
Κόβω σε κύβους το καθαρισμένο από σπόρια και φλούδα καρπούζι.
Το κομμένο σε κύβους καρπούζι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την ζάχαρη με το lime και το λίγο ζουμί που έχουν αφήσει τα κομμάτια του καρπουζιού. Μόλις βράσει και λιώσει η ζάχαρη αφήνω το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Τοποθετώ τα υλικά του σιροπιού στην κατσαρόλα.
Έτοιμο το σιρόπι.
Αλέθω τα κομμάτια του καρπουζιού με το multi χειρός κι αφού κρυώσει και το σιρόπι το προσθέτω στο αλεσμένο καρπούζι.
Πολτοποιώ το καρπούζι με το multi χειρός.
Το καρπούζι πρέπει να γίνει υγρό.
Ρίχνω και το σιρόπι.
Τοποθετώ το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει το τοποθετώ στην παγωτομηχανή κι ακολουθώ τις οδηγίες παρασκευής. Μόλις στερεοποιηθεί το παγωτό το μεταφέρω σε πλαστικό δοχείο και το φυλάσσω στην κατάψυξη να παγώσει κι άλλο.
Το παγωτό ετοιμάζεται στην παγωτομηχανή.
Αν δεν διαθέτω παγωτομηχανή, τοποθετώ το μείγμα στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό δοχείο μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται. Μόλις αρχίσει να παγώνει (μετά από 3 ώρες) αφαιρώ το δοχείο από την κατάψυξη, χτυπάω την γρανίτα με την ράβδο χειρός να σπάσουν οι κρύσταλλοι που έχουν δημιουργηθεί και το ξανατοποθετώ στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνω την διαδικασία κάθε 1,5 ώρα για 3 φορές ακόμα προκειμένου η γρανίτα να παγώσει ομοιόμορφα.
Αφού η γρανίτα είναι έτοιμη την τοποθετώ σε ποτήρι και την σερβίρω με λίγα φύλλα μέντας ή με ολόκληρο κομμάτι καρπουζιού με την φλούδα.
Έτοιμη η γρανίτα καρπούζι!
Αναμένω και τις αντιδράσεις των παιδιών… (που απλά την καταβρόχθισαν!!!).
Καλή απόλαυση σε μικρούς και μεγάλους!
Rate