Κρύα μακαρονάδα με μοτσαρέλα, ντοματίνια και βασιλικό

Κρύα μακαρονάδα με μοτσαρέλα, ντοματίνια και βασιλικό

4-6
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Εντέλει, δεν λέω να αποχωριστώ τις καλοκαιρινές γεύσεις (φυσικά, δεν πρέπει να προκαλεί καθόλου εντύπωση) κι ας είμαστε καταμεσής του φθινοπώρου. Αυτήν την μακαρονάδα την έχω μάθει από την ξαδέλφη μου την Μυρτώ κι είναι η σούπερ καλοκαιρινή γεύση. Η συνταγή είναι ιταλική (και δεν εννοώ «τύπου»…), ετοιμάζεται με λίγα κι εποχιακά υλικά κι είναι ΜΑΓΕΙΑ! Το κυριότερο όμως είναι ότι, όπως κι η καλοκαιρινή μακαρονάδα με την άψητη σάλτσα ντομάτας έτσι κι αυτή, δεν απαιτεί ψήσιμο πλην των μακαρονιών. Για την κρύα μακαρονάδα με την μοτσαρέλα, τα ντοματίνια και τον βασιλικό χρειάστηκα τα εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Μέσα σε μία μεγάλη γαβάθα κόβω την μοτσαρέλα σε κομμάτια, προσθέτω τα ντοματίνια (κομμένα στην μέση), τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη και τέλος αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω κι αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Λίγο προτού σερβίρω, βγάζω την γαβάθα από το ψυγείο και βράζω τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθούν.
Τα στραγγίζω και τα ρίχνω μέσα στην γαβάθα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά κι αλατοπιπερώνω εκ νέου.
Σερβίρω αμέσως όσο ακόμα τα μακαρόνια είναι ζεστά.
Μακαρόνια με Μοτσαρέλα, Ντοματίνια και Βασιλικό
Κι αν περισσέψουν μακαρόνια, μπορούν να φαγωθούν σαν σαλάτα στο επόμενο γεύμα..!
Καλή επιτυχία!
Rate

2 σχόλια

  1. Πολύ ωραία συνταγή και ωραίο Site!
    Βικυ απο Famecook

     
  2. Βίκυ σ'ευχαριστώ πολύ!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.