Κι εκεί που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις είτε γιατί είναι βραδάκι και πρέπει να κάνεις κάτι στα γρήγορα, είτε γιατί έχεις όρεξη να συνοδεύσεις το φαγητό σου με μία παγωμένη μπύρα, φτιάχνεις την τάρτα ντομάτας. Τα υλικά αυτής της τάρτας είναι τόσο απλά που απαιτούν μηδέν χρόνο προετοιμασίας. Η τάρτα ντομάτας και μυρωδικών ετοιμάζεται ως ακολούθως με ποικίλες εναλλακτικές:
Οδηγίες:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C.
Απλώνω το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί πάνω σε μία λαδόκολλα.
Ψήνω την σφολιάτα σκέτη, στον προθερμασμένο φούρνο για 15’ στους 200°C μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να πάρει ύψος.

Αφαιρώ την σφολιάτα από τον φούρνο κι αλείφω την μουστάρδα (ή το πέστο ή την πάστα ελιάς ή και τα τρία ξεχωριστά σε τρεις λωρίδες!) με ένα πινέλο πάνω στην ζεστή της επιφάνεια.
Στρώνω τις λεπτοκομμένες ροδέλες ντομάτας σε 1-2 στρώσεις και ρίχνω από πάνω τα μυρωδικά Προβηγκίας.
Τέλος, αλέθω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναφουρνίζω την τάρτα στους 190°C για 20’ ακόμα ή μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να πάρει κι άλλο χρώμα η σφολιάτα.
Αφαιρώ από τον φούρνο την τάρτα, αλατίζω ελαφρά και την σερβίρω μόλις γίνει χλιαρή. (Αλατίζω την τάρτα μετά το ψήσιμο γιατί η ντομάτα θα αφήσει υγρά πάνω στην σφολιάτα και θα την νοτίσει.)
Καλή μας απόλαυση!