Βραστή κρέμα πορτοκάλι

Βραστή κρέμα πορτοκάλι

5-6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτή η βραστή κρέμα με φρέσκο γάλα, κρόκους αυγών και φλοιό πορτοκαλιού είναι σκέτη νοσταλγία… Νοσταλγία και παρηγοριά μαζί, γιατί οι κρέμες είναι «comfort food» για μένα, πολύ περισσότερο δε αν είναι σπιτικές και φτιαγμένες με φρέσκα υλικά. Η πυκνότητα κι η υφή της βραστής κρέμας φτιαγμένη με κρόκους αυγών είναι μία και μοναδική και δεν υποκαθίσταται από άλλα υλικά. Ο δε φλοιός πορτοκαλιού δίνει στην κρέμα δροσιά κι άρωμα. Η ιδέα είναι βάσει συνταγής του Στέλιου Παρλιάρου για κρέμα κατσαρόλας με την προσθήκη όμως φλοιού πορτοκαλιού αντί για φρέσκια βανίλια. Για την βραστή κρέμα με γεύση πορτοκάλι χρειάσθηκα:
Τρόπος Παρασκευής:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και την κρέμα γάλακτος και προσθέτω το ξύσμα από τον φλοιό πορτοκαλιού και λεμονιού. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω το μείγμα να ζεσταθεί καλά μέχρι να πάρει ίσα-ίσα μία ελαφρά βράση.
Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύω με τον αβγοδάρτη τους κρόκους, την ζάχαρη και το corn flour.
Μόλις δω ότι το μείγμα του γάλακτος έχει αποκτήσει ελαφρύ βρασμό, ρίχνω αρκετό από αυτό στο μπολ με τους κρόκους των αυγών, ανακατεύω καλά και επιστρέφω πίσω στην κατσαρόλα.
Συνεχίζω το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά (σε μέτρια θερμοκρασία πάντα), μέχρι να δέσει η κρέμα.
Όταν δω ότι αρχίζει να κοχλάζει, αποσύρω την κρέμα από την φωτιά και την μοιράζω σε μπολάκια. Γνωρίζω ότι, η κρέμα καθώς κρυώνει θα πήξει κι άλλο.
Αφού κρυώσει αρκετά μπορώ να την σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου ή να την βάλω στο ψυγείο να κρυώσει. Στο ψυγείο, η κρέμα διατηρείται για περισσότερο χρόνο και καλύτερα, αν καλύψω το κάθε μπολάκι με μεμβράνη.
Διακοσμώ το κάθε μπολάκι με 2 φέτες πορτοκαλιού προτού σερβίρω.
Καλή απόλαυση!
Rate