Αυτό είναι το κλασικό κέικ καρότου με το ανάλογο (και νοστιμότατο!) γλάσο κρέμας τυριού εν αντιθέσει με το carrot cake με ξηρούς καρπούς δίχως γλάσο… Η συνταγή του κέικ ίδια (με μικρές παραλλαγές της στιγμής), που όμως με το γλάσο τυριού πάνω σε κάθε φέτα η γεύση του εκτοξεύεται στα ύψη. Γιατί το τυρί του πάει πολύ! Το κέικ καρότο με γλάσο τυριού έχει ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Τρίβω τα καρότα στην χονδρή πλευρά του τρίφτη ή στο multi χειρός και τα κρατάω σε ένα μπολ.
Χτυπάω στο μίξερ την ζάχαρη με το λάδι και το βούτυρο για λίγη ώρα.
Αργότερα, ρίχνω σταδιακά τ’ αυγά, το αλεύρι, τα μυρωδικά και τους τριμμένους φλοιούς.

Κατόπιν προσθέτω το μείγμα χυμού λεμονιού και πορτοκαλιού με την σόδα, το οποίο έχω ανακατέψει σε ένα ποτήρι (μην ξαφνιαστώ αν αυτό αφρίσει πολύ, το προκαλεί η χημική αντίδραση του όξινου με την σόδα).
Στο τέλος προσθέτω τα καρότα κι ανακατεύω με την σπάτουλα.
Αδειάζω την ζύμη σε μία βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και τοποθετώ στoν φούρνο στους 180°C για 55’ περίπου. Είναι έτοιμο όταν τοποθετώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ αυτή βγαίνει στεγνή.
Ενώ ψήνεται το κέικ ετοιμάζω το γλάσο με το τυρί κρέμα. Τοποθετώ στο δοχείο της ράβδου χειρός όλα τα υλικά και τα χτυπάω για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κρατάω το γλάσο στο ψυγείο ωσότου ετοιμαστεί το κέικ και φτάσει η ώρα να το σερβίρω. Το γλάσο τυριού δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα γλυκό, ενώ η κρέμα τυριού κάνει διαφορά στην τελική γεύση του κέικ. Αφού κρυώσει το κέικ το αλείφω με το γλάσο της κρέμας τυριού και το γαρνίρω με τα καρύδια.
Καλή απόλαυση!