Κουραμπιέδες με σοκολάτα (επικάλυψη)

Κουραμπιέδες με σοκολάτα (επικάλυψη)

30-35
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Νέα γεύση που μας συγκλόνισε κι είναι μόνο τέλη Νοεμβρίου!! Φέτος οι κουραμπιέδες στο σπίτι μας θα τραταριστούν μόνο με επικάλυψη σοκολάτας γιατί είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ και ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΙ συνάμα! Ο συνδυασμός του κουραμπιέ με την σοκολάτα είναι θεϊκός, αρκεί ο κουραμπιές να είναι απλός με γεύση φρέσκου βουτύρου, «αχιόνιστος» βεβαίως και κυρίως χωρίς ανθόνερο για να ταιριάξει καλύτερα με την γεύση της σοκολάτας. Ετοίμασα τους κουραμπιέδες με την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Στον κάδο του πολυμίξερ χτυπάω το βούτυρο με τις 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη και την βανίλια, σε μέτρια ταχύτητα για 15’, μέχρι να ασπρίσει και να θυμίζει μους.
Στην συνέχεια, προσθέτω το αλεύρι και τελευταία τ’ αμύγδαλα (κομμένα καλύτερα στο χέρι για να τα νιώθουμε καλύτερα στο στόμα). Η ζύμη είναι έτοιμη για να πλάσω τους κουραμπιέδες σε μέγεθος όχι μεγαλύτερο από ένα καρύδι, φροντίζοντας να τους φτιάχνω στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν όλοι ομοιόμορφα. Μοιράζω τους κουραμπιέδες σε δύο ταψιά με λαδόκολλα, τοποθετημένοι αραιά μεταξύ τους διότι θα φουσκώσουν.
κουραμπιέδες για ψήσιμοΈχω προθερμάνει τον φούρνο και τους ψήνω για 35-40’ στους 160°C. Στο τέλος του ψησίματος, οι κουραμπιέδες θα πρέπει να έχουν πάρει ελάχιστο χρώμα. Τους αφήνω στο ταψί και τους βάζω στην άκρη να κρυώσουν καλά για 2 ώρες.
Σε σκεύος μπεν μαρί (μπολ που να κάθεται πάνω σε νερό που κοχλάζει δίχως να ακουμπάει στον πάτο του σκεύους) ρίχνω την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και περιμένω να λιώσει ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω το λάδι ή το βούτυρο που θα δώσει γυαλάδα στην σοκολάτα. Δίχως να αποσύρω το σκεύος από την φωτιά (για να μην πήξει η σοκολάτα) ρίχνω έναν κουραμπιέ και τον γυρίζω κι από τις δύο πλευρές να καλυφθεί με σοκολάτα και κατόπιν τον επιστρέφω στο ταψί με την λαδόκολλα. Επαναλαμβάνω την επικάλυψη και με τους υπόλοιπους κουραμπιέδες.
Όσο ακόμα η σοκολάτα δεν έχει στερεοποιηθεί γαρνίρω με τα φιστίκια Αιγίνης. Αφού είναι όλοι έτοιμοι, τοποθετώ τους κουραμπιέδες με το ταψί στην κατάψυξη για 15’ για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Αφαιρώ από την κατάψυξη και τους φυλάσσω σε μεταλλικό κουτί!
Κουραμπιέδες με Σοκολάτα (Επικάλυψη)
Καλή επιτυχία και του χρόνου!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.