Χουρμάδες με καρύδια (γεμιστοί)

Χουρμάδες με καρύδια (γεμιστοί)

10
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Ένα απόγευμα που είχα λιγούρα, καινούργιους ζουμερούς χουρμάδες και φρέσκα καρύδια πεκάν, έφτιαξα αυτές τις νόστιμες και υγιεινές μπουκιές. Και στην συνέχεια όταν χρειάσθηκε να φτιάξω κάτι απλό (ελλείψει χρόνου) και συνάμα ευπαρουσίαστο για κέρασμα, τους ξαναέφτιαξα κι αφού άρεσαν πολύ καθιερώθηκαν. Ψάχνοντας δε και στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι οι χουρμάδες συνηθίζονται κατά κόρον γεμιστοί με φουντούκια, αμύγδαλα και πεκάν αλλά και με ζαχαρωμένο πορτοκάλι και φλοιό λεμονιού, ταχίνι, μάρζιπαν ή τυρί κρέμα (πηγή Wikipedia). Άλλωστε για τους χουρμάδες με το μασκαρπόνε και τα φουντούκια έχει ήδη γίνει λόγος σε αυτό το blog… Οι εισαγόμενοι χουρμάδες Medjool (αν και αρχικά προέρχονται από το Μαρόκο στην ελληνική αγορά τους βρίσκουμε με προέλευση από το Ισραήλ) ανήκουν σε ποικιλία που εκτός από πολύ μεγάλοι, γλυκείς, υγροί και χορταστικοί είναι ΚΑΙ μαστιχωτοί ενώ όταν είναι φρέσκοι είναι πολύ μαλακοί! Οπότε όταν μέσα σε έναν τέτοιο χουρμά μπει το τραγανό καρύδι πεκάν (που όπως και τα κλασικά καρύδια είναι φθινοπωρινοί καρποί), ο συνδυασμός γίνεται αχτύπητος και κάθε μπουκιά προσφέρει εναλλαγή υφής. Το απλό αυτό κι ευπαρουσίαστο γλύκισμα με τους γεμιστούς χουρμάδες και τα καρύδια ετοιμάζεται ως εξής:
Τρόπος Παρασκευής:
Καθαρίζω τα καρύδια κι αφαιρώ την ψίχα χωρίς να σπάσει. Ανοίγω τους χουρμάδες στα δύο με ένα μαχαιράκι κι αφαιρώ το κουκούτσι. Γεμίζω τον κάθε χουρμά με ½ καρύδι (ή ένα ολόκληρο αν είναι μικρό) και κατόπιν τοποθετώ τον κάθε χουρμά σε ένα χαρτάκι ζαχαροπλαστικής. Γεμίζω το κουτί για τα παστάκια με τους χουρμάδες και το τυλίγω με την κορδέλα. Οι χουρμάδες με καρύδι είναι έτοιμοι και διατηρούνται εκτός ψυγείου.
χουρμάδες με καρύδια
Σε περίπτωση που επιθυμώ να προσφέρω πρωτότυπο, χειροποίητο και κυρίως εύκολο και οικονομικό δώρο, ιδίως τώρα που διανύουμε εορταστική περίοδο με πολλές ονομαστικές γιορτές και καλέσματα, οι γεμιστοί χουρμάδες είναι λύση και ιδέα!
Χουρμάδες με Καρύδια
 Καλή επιτυχία!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.