Κρέπες με σπανάκι και ρικότα

Κρέπες με σπανάκι και ρικότα

20
Τεμάχια
3/5
Βαθμός Δυσκολίας
Οι κρέπες (βασική συνταγή) είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας (ή για να ακριβολογούμε ΤΟ αγαπημένο) ιδιαίτερα όταν ετοιμάζονται στον φούρνο με σπανάκι, ρικότα και κόκκινη σάλτσα (συνήθης ιταλικός συνδυασμός). Η ακόλουθη συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί και με κανελόνια αντί για κρέπες κι έχει ως εξής (φωτογραφία taste.com.au) …
Τρόπος Παρασκευής:
Ξεκινάω με την κόκκινη σάλτσα τοποθετώντας όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα εκτός από το λάδι. Δίνω βράση και σιγοψήνω για 20’ περίπου (με ανοιχτό καπάκι) μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος προσθέτω το λάδι. Αφήνω την σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.
Σ’ ένα άλλο σκεύος αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο νερό για 10’ (με κλειστό καπάκι) μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί. Προσθέτω το κατεψυγμένο σπανάκι και συνεχίζω το άχνισμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Στο τέλος ρίχνω την ρικότα και την παρμεζάνα και ψήνω για 1-2’ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνω την γέμιση και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Καλύπτω την επιφάνεια του pyrex με την μισή ποσότητα της κόκκινης σάλτσας.
Παίρνω την πρώτη κρέπα και τοποθετώ μία γεμάτη κουταλιά γέμισης στο κέντρο. Κατόπιν φέρνω κάθε πλευρά της κρέπας προς το κέντρο, διπλώνοντας την σαν δεματάκι ώστε να εγκλωβιστεί η γέμιση και να μην ανοίξει η κρέπα στο ψήσιμο. Την τοποθετώ στο pyrex με την ένωση προς τα κάτω κι επαναλαμβάνω την διαδικασία με τις υπόλοιπες.
Αφού αραδιάσω όλες τις κρέπες, ρίχνω και την υπόλοιπη κόκκινη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζω με την παρμεζάνα.
Βάζω τις κρέπες με το σπανάκι και την ρικότα στον φούρνο στους 190°C (αντίσταση) για 45’ μέχρι να αποκτήσουν ροδοκόκκινη κρούστα.
Οι κρέπες τρώγονται καλύτερα 15’ αφού βγουν από τον φούρνο, όσο ακόμα δηλαδή η σάλτσα και τα τυριά είναι ζεστά και αναδύουν τις μυρωδιές τους.
http://www.taste.com.au
Καλή επιτυχία!
Rate

One Comment

  1. Have yоu ever thoսɡht aƄout publishing an e-book or guest authoring on other sites?
    I have a blog based on the same topics yօu discuss
    and would really like to have you share some stories/infoгmation. I knoѡ my visitors would
    value your work. If you’re even remotеly inteгested, feel free to send me
    an email.

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.