Εύκολο και γρήγορο τσίζκεικ που ετοιμάζεται με γιαούρτι, τυρί μασκαρπόνε και λάιμ κι έχει γεύση δροσερή και πολύ αρωματική! Κι όπως σχολιάζετε κι εσείς είναι ένα γλυκό με σίγουρη επιτυχία και κυρίως χωνευτικό μετά τα επερχόμενα φαγοπότια… Για το τσίζκεικ με γιαούρτι, μασκαρπόνε και λάιμ που είναι ιδανικό και για το καλοκαίρι χρειάστηκα τα ακόλουθα.
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μπολ ανακατεύω τ’ αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και μεταφέρω το μείγμα σε ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 18 εκ.. Με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού πιέζω το μείγμα προς την βάση να δημιουργηθεί επίπεδη επιφάνεια. Τοποθετώ στην κατάψυξη για 30’ να σφίξει η βάση.
Σε ένα μπολ τοποθετώ το γιαούρτι, το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ κι ανακατεύω. Απλώνω το μείγμα τυριού πάνω στην βάση μπισκότου, που έχω αφαιρέσει από την κατάψυξη, και τοποθετώ το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει καλά.
Προτού σερβίρω το τσιζκέικ γαρνίρω την επιφάνεια με λίγο ξύσμα λάιμ ή λίγη τριμμένη σοκολάτα. Το τσιζκέικ με γιαούρτι, μασκαρπόνε και λάιμ είναι έτοιμο!
Καλή απόλαυση!
Πανεύκολο, δεν αφήνει περιθώρια λάθους, και τόσο ανάλαφρο και δροσιστικό. Μια πολυ καλή λύση μετά τις "πλούσιες" γεύσεις των γιορτών. Εμείς το διακοσμισαμε με λιγη πολύχρωμη τρουφα για μια πιο παιδική νότα. Μαριάννα, πιστή fan πια.
Καλά σας απόλαυση!