Σπιτικά πατατάκια (τσιπς)

Σπιτικά πατατάκια (τσιπς)

3
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Απλά σπιτικά πατατάκια που εγγυημένα ξετρελαίνουν τους μικρούς μου συγκάτοικους. Τα φτιάχνουμε τις τελευταίες μέρες επανειλημμένως και κάθε φορά αναζητούμε κι άλλα… Αν κι εύκολα στην ετοιμασία τους παρακάτω θα διαβάσετε ένα δύο μικρά μυστικά για να γίνουν ακόμα νοστιμότερα και πιο τραγανά. Για τα σπιτικά πατατάκια, τσιπς (ή «ψιψς» όπως έλεγε παλαιότερα ένα μικρό και χαριτωμένο κοριτσάκι…) θα χρειασθώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Αφού έχω πλύνει και ξεφλουδίσει τις πατάτες (αν και μπορώ να κρατήσω την φλούδα) τις κόβω σε λεπτές φέτες με το μαντολίνο ή με τον αποφλοιωτή λαχανικών και τις τοποθετώ σε μία λεκάνη ή μεγάλη γαβάθα με άφθονο νερό. Προκειμένου οι πατάτες να μοιάζουν με πατατάκια πρέπει να κοπούν σε λεπτές φέτες, σε άλλη περίπτωση θα είναι και πάλι νόστιμες αλλά όχι το ίδιο τραγανές.
Στην συνέχεια, αλλάζω το νερό τουλάχιστον 2-3 φορές μέχρι το νερό να δείχνει διάφανο προκειμένου να φύγει το περίσσιο άμυλο της πατάτας. Η διαδικασία του ξεπλύματος είναι απαραίτητη για το μετέπειτα τηγάνισμα. Κατόπιν αφήνω τις πατάτες να σταθούν στο νερό για 2-3 ώρες. Στο τέλος οι πατάτες θα έχουν πάρει ένα ελαφρύ καμπυλόμορφο σχήμα.
Βάζω το κρεμμύδι στο λάδι (το οποίο πρέπει να είναι μπόλικο για να τηγανιστούν καλύτερα οι πατάτες) και περιμένω να ζεσταθεί καλά. Το κρεμμύδι προσδίδει στις τηγανητές πατάτες απροσδιόριστη νοστιμιά και λεπτή γεύση πους τις κάνει πολύ πιο ενδιαφέρουσες από τις απλές τηγανητές πατάτες.
Εντωμεταξύ, στραγγίζω τις πατάτες μία προς μία σε πανί κουζίνας. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι (στην μέγιστη θερμοκρασία) ρίχνω αρχικά τις μισές πατάτες καθώς οι πολλές πατάτες μαζί ρίχνουν την θερμοκρασία του λαδιού και κατόπιν αντί να τηγανιστούν αυτές βράζουν και δεν γίνονται τραγανές, αλλά μαλακές.
Κατά το τηγάνισμα δεν κατεβάζω την θερμοκρασία της φωτιάς ενώ επίσης, δεν ανακατεύω τις πατάτες για να μην σπάσουν και διαλυθούν αλλά τις ανακινώ με την κατσαρόλα. Μετά από 15’ περίπου τα σπιτικά πατατάκια έχουν ροδοκοκκινίσει κι είναι έτοιμα να τα μεταφέρω σε ένα βαθύ πιάτο. Προσθέτω αλάτι κι αν θέλω πάπρικα.
Επαναλαμβάνω με τις υπόλοιπες πατάτες.
Σήμερα τα σπιτικά μας πατατάκια θα τα συνοδέψουμε με φρεσκότατα τηγανιτά μπαρμπουνάκια, fish and chips με άλλα λόγια και καλή μας όρεξη!
Σπιτικά Τσιπς
Rate

2 σχόλια

  1. Φαίνονται σαν αγοραστά! Μπράβο!

     
  2. Αλήθεια, ευχαριστώ!

     

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.