Κέικ μανταρίνι με σταφίδες και κονιάκ

Κέικ μανταρίνι με σταφίδες και κονιάκ

10-12
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Το κέικ με μανταρίνι, σταφίδες και κονιάκ είναι ένα κέικ για μεγάλους. Κι αυτό όχι μόνο επειδή περιέχει σταφίδες που τα δικά μου παιδιά τουλάχιστον τις αφαίρεσαν μία-μία μόλις τις αντίκρισαν (μία φορά το δοκίμασαν, δεύτερη όχι) αλλά γιατί περιέχει και γενναία δόση κονιάκ που «ακούγεται» για τα καλά. Αυτό όμως που για τα παιδιά είναι ανασταλτικό για τους μεγάλους γίνεται ελκυστικό! Έτσι σε αυτό το κέικ εκτός από το άρωμα μανταρινιού, το ενδιαφέρον προσελκύουν επάξια οι σταφίδες που προκαλούν μικρές εκρήξεις αλκοόλ όταν σκάνε στο στόμα…
Επίσης, το κέικ μανταρίνι θα ήταν ιδανικό για το απόγευμα συνοδευόμενο από ένα ωραίο κι αρωματικό earl grey tea (αρωματική ποικιλία τσαγιού με γεύση περγαμόντο) για να ολοκληρωθεί η διέγερση των αισθήσεων the English way.
Για το κέικ μανταρίνι με σταφίδες και κονιάκ (από το βιβλίο «Πολίτικη Κουζίνα» της Σούλας Μπόζη) θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C (πάνω κάτω αντίσταση).
Βουτυρώνω κι αλευρώνω μία φόρμα για κέικ.
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη για 5’ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Κατόπιν ρίχνω (ένα-ένα) τ’ αυγά και στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι με το baking powder.
Συνεχίζω με το ξύσμα και τον χυμό μανταρινιού ενός στο τέλος προσθέτω το κονιάκ και τις σταφίδες.
Αδειάζω το μείγμα στην φόρμα του κέικ και φουρνίζω για 50’. Είμαι σίγουρη ότι το κέικ έχει ψηθεί όταν τρυπήσω με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κι αυτή βγει στεγνή. Μετά την πρώτη μέρα το κέικ διατηρείται στο ψυγείο.
Κέικ Μανταρινιού
Καλή επιτυχία!
Rate