Κοτόπουλο σε ροζ σάλτσα

Κοτόπουλο σε ροζ σάλτσα

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Μετά από τα πολλά γλυκά και επιδόρπια των τελευταίων ημερών τα οποία δεν είναι δα ότι έχουμε καταναλώσει μόνοι μας (αλήθεια δεν τρώμε και τόσο πολύ, απλά έτυχε να τα προσφέρω ή να τα φάμε παρέα με φίλους), μαγειρεύουμε κάτι πιο καθημερινό… Το αγαπημένο και ποικιλόμορφο κοτόπουλο το οποίο αυτήν την φορά ετοιμάζεται σε ροζ σάλτσα με κρέμα γάλακτος, άσπρο κρασί και λίγη πάστα ντομάτας.
Η ροζ σάλτσα αν και δείχνει περισσότερο πορτοκαλί στις φωτογραφίες, ωστόσο στην πραγματικότητα έχει χρώμα πιο ζωντανό και περισσότερο κοκκινωπό. Πάνω απ’ όλα όμως το κοτόπουλο με την ροζ σάλτσα είναι ένα πιάτο της ώρας που ετοιμάζεται με απλά υλικά, δεν είναι βαρύ κι ας έχει κρέμα γάλακτος (καθώς είναι λίγη η ποσότητά της) κι έχει αέρα εστιατορίου (θενκς Reina για την ιδέα!).
Τρόπος παρασκευής:
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (6/9) γυρνάω το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι αυτό να πάρει λίγο χρώμα και να μαλακώσει. Κατόπιν το αφαιρώ και τοποθετώ τα φιλέτα κοτόπουλου αλατοπιπερωμένα ωσότου κι αυτά αποκτήσουν χρώμα γυρνώντας τα κι από τις δύο πλευρές. Δύο με τρία λεπτά προτού γίνουν τα φιλέτα (ανάλογα με το πάχος θέλουν άλλο χρόνο ψησίματος αρκεί να μην στεγνώσουν αλλά ούτε να είναι άψητα εσωτερικά), ρίχνω το κρασί να απορροφηθεί.
Στην συνέχεια επιστρέφω τα κρεμμύδια, ρίχνω την πάστα ντομάτας και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζω για 1-2’ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρω με λίγη πρασινάδα (το σχοινόπρασο σε αποξηραμένη μορφή είναι ιδανικό και πολύ πρακτικό) και σερβίρω όσο ακόμα τα φιλέτα είναι ζεστά με σαλάτα και ρύζι, πλιγούρι ή κοφτό μακαρονάκι (αυτά είναι συνήθως τα δικά μας “children friendly” συνοδευτικά).
Κοτόπουλο σε Σάλτσα Ροζ
Καλή μας όρεξη!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.