Μελιτζάνες τηγανητές (τραγανές)

Μελιτζάνες τηγανητές (τραγανές)

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Το τηγάνισμα της μελιτζάνας γίνεται με πολλούς τρόπους όπως με αλεύρι, με κουρκούτι, πανέ ή στιρ φράι (stir fry) κι ο καθένας από αυτούς έχει την χάρη του. Αυτοί οι κύβοι μελιτζάνας όμως είναι τηγανισμένοι στο λάδι αφού προηγουμένως έχουν αλευρωθεί. Το μυστικό τους όμως βρίσκεται στο αλεύρωμα καθώς εκτός από αλεύρι για όλες τις χρήσεις έχουν αλευρωθεί και με καλαμποκάλευρο το οποίο δίνει πιο τραγανή κρούστα στην τηγανισμένη μελιτζάνα. Κι εκείνη, παραμένει μαλακιά από μέσα και τραγανή από έξω!
Αν κι οι μελιτζάνες είναι κατά βάση καλοκαιρινό ζαρζαβατικό πλέον βρίσκουμε ολόχρονα μελιτζάνες θερμοκηπίου (και μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι δίχως σπόρια). Για τις τηγανητές μελιτζάνες με καλαμποκάλευρο (που λάτρεψε κι η Αννούλα) χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Πλένω τις μελιτζάνες κι αφαιρώ την φλούδα τους σχηματίζοντας ρίγες. Κατόπιν τις κόβω σε μετρίου μεγέθους κύβους τους οποίους αφήνω να σταθούν σε αλατισμένο νερό για 30’ να φύγει η πικρίλα (αν οι μελιτζάνες είναι χειμερινές δηλαδή θερμοκηπίου δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα). Κατόπιν αφαιρώ τις μελιτζάνες και τις στεγνώνω σε χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνω καλά το λάδι για το τηγάνισμα.
Σε μία γαβάθα ανακατεύω τ’ αλεύρια και ρίχνω σε δόσεις τις μελιτζάνες προκειμένου να καλυφθούν καλά. Τινάζω όσο μπορώ το περίσσιο αλεύρι και ρίχνω τις μελιτζάνες στο καυτό λάδι.
Αφού πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζω από την άλλη.
Μόλις ψηθούν κι είναι έτοιμες (μετά από 10’ συνολικά), τις αφαιρώ με μία τρυπητή κουτάλα κι επαναλαμβάνω την διαδικασία με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Αλατίζω τις μελιτζάνες προτού τις σερβίρω (ιδανικά) με τζατζίκι για ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας!
Τηγανητές Μελιτζάνες
Καλή μας όρεξη!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.