Μία πανεύκολη μους λεμόνι που φτιάχνει χρόνια τώρα η φίλη μας η Ρούλα. Αν και την συνταγή μου την είχε δώσει εδώ και καιρό, μόλις χθες αξίωσα να την φτιάξω για αγαπημένους φίλους που πιστεύω ότι την εκτίμησαν (φίλοι, σχολιάστε ελεύθερα…). Η συγκεκριμένη συνταγή η οποία με τον καιρό έχει τελειοποιηθεί από την φίλη μας, είναι αρκετά διαδεδομένη (με μικρές παραλλαγές) κι όχι αδικαιολόγητα καθώς είναι αρωματική, ελαφριά χωρίς λιπαρά και πολύ εύκολη. Για την γρήγορη μους λεμόνι χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζω το νερό με το ζελέ σε μέτρια φωτιά (5/9) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη χωρίς να βράσει. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρω το ζελέ και το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (δεν το βάζω στο ψυγείο γιατί θα πήξει!).
Τοποθετώ για 30’ στην κατάψυξη το εβαπορέ (που ήταν στο ψυγείο) μέσα σε μεταλλικό σκεύος να κρυώσει καλά αλλά να μην παγώσει (για ν’ αποκτήσει περισσότερο όγκο το γάλα όταν θα χτυπηθεί στο μίξερ).
Στην συνέχεια χτυπάω στο μίξερ το γάλα εβαπορέ με το ξύσμα λεμονιού και την άχνη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 10’. Το γάλα θα αποκτήσει όγκο και θα γίνει σαν ελαφριά κρέμα.
Κατόπιν χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω σιγά-σιγά το ζελέ που έχει κρυώσει. Όσο ανακατεύεται απαλά το ζελέ με το μείγμα (πάντα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα) προσθέτω και τον χυμό λεμονιού. Μόλις δω ότι το μείγμα αρχίζει να πήζει σταματώ το χτύπημα (κι είναι σημαντικό να μην συνεχίσω να χτυπάω την μους αφού έχω διαπιστώσει ότι έχει αρχίσει να πήζει).
Μεταφέρω την μους λεμόνι σε ένα μπολ και κατόπιν στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει.
Προτού σερβίρω την μους μετά από 4-5 ώρες διακοσμώ την επιφάνεια με ξύσμα και ροδέλες λάιμ ή λεμονιού.
Καλή επιτυχία!
Πολύ ωραία συνταγή! Είμαι η Κατερίνα απο FC.
Κατερίνα σε ευχαριστώ πολύ!!