Σοκολατάκια με λάιμ και τζίντζερ

Σοκολατάκια με λάιμ και τζίντζερ

20-25'
Τεμάχια
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτά τα σοκολατάκια που αναδύουν άρωμα εσπεριδοειδούς και αφήνουν πικάντικη επίγευση είναι το νέο μου διαμαντάκι. Με την ευκαιρία αυτής της συνταγής θα ήθελα να διευκρινίσω δύο πράγματα. Σε αυτό το προσωπικό ιστολόγιο παρουσιάζονται συνταγές που μου αρέσουν και με εκφράζουν, τις βρίσκω νόστιμες και που ενίοτε τυχαίνει να είναι πρωτότυπες ή πρακτικές. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να αρέσουν όλες εξίσου στους αναγνώστες αυτού του blog, αλλά ούτε και σε μένα την ίδια. Από την άλλη εμφανίζονται καμιά φορά στον δρόμο μου κι ορισμένες που ξεχωρίζουν με την νοστιμιά τους, την απλότητα τους αλλά και την τσαχπινιά τους. Κι αν τύχει να συνδυάζουν όλα τα παραπάνω, τότε έχουν ακόμα μεγαλύτερη αξία και γι’ αυτό φροντίζω να τις επισημαίνω γιατί αξίζουν την προσοχή μας. Με άλλα λόγια πιάστε χαρτί και μολύβι γιατί η ακόλουθη συνταγή ΤΑ ΣΠΑΕΙ!
Η συνταγή είναι της πολύ καλής οικογενειακής φίλης κας Μαρίας Δημητριάδη (δεινή Πολίτισσα μαγείρισσα και νοικοκυρά) κι ελπίζω ότι δεν θα διαφωνήσει με τις πολύ μικρές προσαρμογές που έκανα…
Σοκολατάκια με Λάιμ και Τζίντζερ
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετώ το ξύσμα λάιμ προσθέτω την κρέμα γάλακτος και περιμένω να πάρει βράση η κρέμα. Μόλις βράσει αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το τζίντζερ, το μέλι και την τεμαχισμένη κουβερτούρα προκειμένου να λιώσει με την υπάρχουσα θερμοκρασία.
Ανακατεύω μέχρι να ρευστοποιηθεί η σοκολάτα.
Αφού αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου το μείγμα της σοκολάτας (ganache) την τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά (για 3 ώρες περίπου). Κατόπιν είτε με δύο μικρά κουταλάκια είτε με το ειδικό εργαλείο ζαχαροπλαστικής (scoop) σχηματίζω τα τρουφάκια και τα ρίχνω ένα-ένα στο μπολ με το κακάο για να γίνει η επικάλυψη. Εναλλακτικά για την επικάλυψη μπορώ να χρησιμοποιήσω τρούφα ή άχνη ζάχαρη.
Τοποθετώ ένα-ένα τα σοκολατάκια στις ειδικές χάρτινες θήκες και κατόπιν σε μικρή πιατελίτσα σερβιρίσματος. Σε άλλη περίπτωση μπορώ να τα σχηματίσω ρίχνοντας το μείγμα της σοκολάτας σε φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια, να τα τοποθετήσω στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθούν και να συνεχίσω με την επικάλυψη του κακάο. Τα σοκολατάκια διατηρούνται στο ψυγείο.
Σοκολατάκια με Λάιμ και Τζίντζερ
Καλή επιτυχία με αυτά τα θεσπέσια σοκολατάκια και θα αναμένω τα σχόλια σας…!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.