Φράουλες με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Φράουλες με κρέμα ζαχαροπλαστικής

6
Μερίδες
3/5
Βαθμός Δυσκολίας
Του Αγίου Βαλεντίνου αύριο και πολλοί από εμάς είμαστε σε αναζήτηση ιδεών για κάτι σπιτικό και νόστιμο. Έτσι εκτός από την ακόλουθη επιλογή της κρέμας ζαχαροπλαστικής με τις φρέσκες φράουλες, θα πρότεινα επίσης επιλογές (όλες από αυτό το blog) όπως το απλό και πολύ παρεΐστικο φοντύ σοκολάτας με φρέσκα φρούτα, τα σοκολατάκια με το λάιμ και το τζίντζερ, τις φράουλες με το μπαλσάμικο και την σαντιγί, τα τρουφάκια σοκολάτας, την ανεπανάληπτη τάρτα φράουλας, ή τα γεμιστά σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς γιατί όπως και να το κάνουμε αυτή η γιορτή ζητά είτε φράουλες είτε σοκολάτα (ή και τα δύο μαζί!). Για τις φρέσκες φράουλες με την κρέμα ζαχαροπλαστικής θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Ανακατεύω σε μία κατσαρόλα το γάλα, το corn flour και τα 60 γρ. ζάχαρης.
Το γάλα με το corn flour.
Προσθέτω ολόκληρους τους λοβούς (κλωνάρια) της βανίλιας, έχοντας πρώτα αφαιρέσει τα σπόρια τους.
Ο λοβός της βανίλιας.
Ανακατεύοντας διαρκώς για να μην σβολιάσει το corn flour, περιμένω να πάρει βράση το μείγμα και να πήξει.
Μέχρι να πάρει βράση το γάλα.
Εν τω μεταξύ έχω τοποθετήσει σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τ’ ανακατεύω καλά με τον αυγοδάρτη.
Η ζάχαρη με τα αυγά.
Ρίχνω με λεπτή ροή το βραστό μείγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας διαρκώς (για να μην κόψουν τα αυγά).
Το γάλα μέσα στο μείγμα των αυγών.
Επιστρέφω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς κι αποσύρω αμέσως μόλις δω ότι (ξανα)παίρνει βράση, ενώ προηγουμένως έχω αφαιρέσει τα κλωνάρια βανίλιας.
Ξανά στην φωτιά η κρέμα.Αν δω ότι η κρέμα έγινε σφικτή, την αραιώνω, προσθέτοντας λίγο γάλα. Αν μου φαίνεται αραιή και δεν πήζει (αφού την φτάσω σε θερμοκρασία βρασμού), διαλύω λίγο ακόμη (1 κ.γλ.) cοrn flour σε δύο κουταλιές γάλα, το προσθέτω στην κρέμα και συνεχίζω το βράσιμο, ώσπου να πήξει. Κι αν η κρέμα σβολιάσει, την περνάω από λεπτή σήτα και θα είναι μια χαρά.
Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα (ανακατεύοντας συνέχεια για 5-10’ πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια ή τοποθετώντας την κατσαρόλα σε ένα ρηχό μπολ με παγωμένο νερό), προσθέτω το βούτυρο σε κομμάτια, ανακατεύοντας και πάλι(!) ζωηρά.
Το βούτυρο μπαίνει τελευταίο.
Στο τέλος, η κρέμα θα πρέπει να είναι λεία και γυαλιστερή, ενώ θα πρέπει να είναι τόσο παχύρευστη ώστε να κόβεται με την σπάτουλα.
Έτοιμη η κρέμα ζαχαροπλαστικής!
Για να μην κάνει κρούστα η κρέμα, τοποθετώ στην επιφάνεια της ένα κομμάτι μεμβράνης μέχρι να κρυώσει εντελώς και την τοποθετώ στο ψυγείο για να γίνει δροσερή.
Καλύπτω την επιφάνεια της κρέμας με ένα κομμάτι μεμβράνης.
Ως προς την σύνθεση έχω δύο επιλογές. Είτε τοποθετώ όλες τις φράουλες μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτω με όλη την κρέμα ζαχαροπλαστικής (γαρνίροντας την επιφάνεια με το τρίμα σοκολάτας), είτε ετοιμάζω ατομικά μπολάκια. Σε κάθε ατομικό μπολ τοποθετώ 3-4 κομμένες φράουλες, προσθέτω 3-4 κ.σ. κρέμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρω με την τριμμένη σοκολάτα. Όποια κι αν είναι η σύνθεση, η γεύση της κρέμας ζαχαροπλαστικής με τις φράουλες είναι αξεπέραστη!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Rate