Αυτό το εξωτικό, δροσιστικό κι εύκολο ντιπ φτιαγμένο με τα όλο υγεία αβοκάντο σερβίρεται με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και πικάντικα τσιπς τορτίγιας (nachos) για την «βούτα». Το ντιπ εκτός από πολύ γινωμένα αβοκάντο περιέχει άφθονο χυμό και ξύσμα λεμονιού δίνοντας εξαιρετικό άρωμα κι αμβλύνοντας τα ευεργετικά λιπαρά του αβοκάντο ενώ οι σταγόνες τσαμπάσκο διασκεδάζουν την λιτότητα της γεύσης. Για το ντιπ αβοκάντο, που σκανδάλισε πιο πολύ απ’ όλους την μαμά μου (που όλο το δοκίμαζε…), χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Ξεφλουδίζω τα αβοκάντο και τα τοποθετώ στο μπλέντερ με όλα τα υλικά εκτός από τον κόλιανδρο.
Χτυπάω το μείγμα μέχρι αυτό να ομογενοποιηθεί. Ενδιαμέσως ανακατεύω το μείγμα με την σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και συνεχίζω για 1-2’ ακόμα.
Τοποθετώ το ντιπ σε ένα μπολ, προσθέτω τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τον ενσωματώνω με το κουτάλι. Αφήνω το ντιπ στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον προτού το σερβίρω ή ακόμα καλύτερα το ετοιμάζω από την προηγουμένη καθώς έχει πολύ σημασία να δέσουν οι γεύσεις.
Προσφέρω το ντιπ αβοκάντο γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού και λίγα φύλλα κόλιανδρου παρέα με τα nachos.
Πολυ καλες οι αναλογιες των συστατικων Ελλη μου , το κρεμυδακι το θελει.Το φτιαχνω και εγω γιατι εχουμε τρια δεντρα στο εξοχικο . Δεν ξερω ομως να τα διατηρησω αυτα που περισευουν μετα το μοιρασμα σε φιλους …
Αν και δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη, λένε ότι τα αβοκάντο μπορούν να διατηρηθούν για κάποιο διάστημα στην κατάψυξη. Ίσως πρέπει να το δοκιμάσουμε… (Όσο για τις αναλογίες, είχα παραλείψει το αλάτι που οπωσδήποτε το χρειάζεται το αβοκάντο.)
Λόγω φόρτου εργασίας, είχα καιρό να σχολιάσω για τα πιάτα που μας προτείνεις – σημασία όμως έχει οτι είναι ''εδώ'' ανά πάσα στιγμή για να μας σκανδαλίζουν. Κι αυτό το συγκεκριμένο πρασινωπό ντιπ με σκανδαλίζει ιδιαίτερα κι εμένα…
Κι εγώ θα σκανδαλιστώ ιδιαίτερα όταν το φτιάξεις, Νατ μου!