Πασχαλινές φωλίτσες σοκολάτας

Πασχαλινές φωλίτσες σοκολάτας

10-12'
Τεμάχια
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Οι πασχαλινές φωλίτσες με σοκολάτα είναι μία εντυπωσιακή και πολύ απλή ιδέα. Κι επειδή είναι εύκολη και πρωτότυπη, προτρέπω όλες τις μαμάδες, νονάδες και λοιπούς ενδιαφερόμενους να την δοκιμάσουν με τα μικρά παιδιά αυτές τις προεόρτιες μέρες. Κι αυτό όχι μόνο γιατί είναι μέσα στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα και της άνοιξης, αλλά γιατί η συνταγή (με σοκολάτα υγείας, κορν φλέικς και σοκολατένιες ελίτσες) εκτός από διασκεδαστική κι εύκολη είναι και πεντανόστιμη! Την πρώτη χρονιά που τα φτιάξαμε με τα παιδιά μας άρεσαν τόσο πολύ, που έκτοτε το επαναλαμβάνουμε εθιμοτυπικά κάθε χρόνο. Χθες φτιάξαμε την πρώτη δόση για φέτος κι ελπίζουμε να αρέσουν στους μικρούς φίλους που θα τα προσφέρουμε. Για τις πασχαλινές φωλίτσες με σοκολάτα χρειάσθηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ τις χάρτινες θήκες στον δίσκο και σπάω την σοκολάτα σε κομμάτια.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία (4/9) λιώνω το βούτυρο, το μέλι και την σοκολάτα υγείας ανακατεύοντας διαρκώς (για να μην κολλήσει) μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα ευρύχωρο μπολ έχω τοποθετήσει τα κορν φλέικς πάνω στα οποία ρίχνω το ζεστό μείγμα σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύω μαλακά το μείγμα μέχρι η σοκολάτα να καλύψει καλά όλα τα κορν φλέικς.
Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζω τις χάρτινες θήκες του ταψιού με τα σοκολατένια κορν φλέικς πιέζοντας προς τα κάτω και σχηματίζοντας μια ελαφριά κοιλότητα στην μέση. Κατόπιν τοποθετώ από τρία m&m σε κάθε φωλίτσα. Βάζω τον δίσκο στην κατάψυξη για 30’ να «σφίξουν» οι φωλίτσες και τις διατηρώ μέχρι 3 μέρες στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Πασχαλινές Φωλίτσες με Σοκολάτα
(Κι οι πασχαλινές φωλίτσες σε συσκευασία δώρου!)
Σοκολατένιες Φωλίτσες για το Πάσχα
Rate