Ραβιόλες με χαλούμι και δυόσμο (κυπριακές)

Ραβιόλες με χαλούμι και δυόσμο (κυπριακές)

3 μερίδες
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Όχι δεν είναι σπιτικές, είναι έτοιμες και νόστιμες πολύ! Οι κυπριακές ραβιόλες βρίσκονται πάντα στην κατάψυξη του ψυγείου μας και όταν τις κάνουμε κέφι τις ετοιμάζουμε στην στιγμή. Είναι άλλωστε ένα από τα συνηθισμένα μας βραδινά επειδή είναι ελαφρύ, φτιάχνεται γρήγορα και τρώγεται ζεστό σαν σούπα με σίγουρη απήχηση.
Φυσικά στην Κύπρο οι ραβιόλες (γεμισμένες με χαλούμι και αρωματικό δυόσμο) είναι πολύ διαδεδομένες, γιατί είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Κυπριακής κουζίνας και σερβίρονται ανελλιπώς με την ποικιλία των κυπριακών μεζέδων. Οι παλαιότερες νοικοκυρές τις ετοιμάζουν μόνες τους, αν κι οι έτοιμες στα ψυγεία των υπεραγορών είναι από αγνά υλικά, συνήθως παρασκευάζονται από μικρά εργαστήρια και δηλώνουν χειροποίητες. Για τις έτοιμες κυπριακές ραβιόλες (που όλο και κάπου θα τις βρούμε και στην Ελλάδα αν και δεν πωλούνται ευρέως) χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε μία κατσαρόλα βάζω το νερό με το ελαιόλαδο να βράσει και μόλις αυτό κοχλάσει ρίχνω μέσα τις κατεψυγμένες ραβιόλες (χωρίς να τις αποψύξω). Το νερό πρέπει ίσα-ίσα να καλύπτει την επιφάνεια των ραβιολών.
Μόλις το νερό πάρει ξανά βράση κλείνω το καπάκι και σιγοβράζω (4/9) για 10’ μέχρι να ψηθούν οι ραβιόλες και να χυλώσει ελαφρώς το ζουμί. Μόλις σβήσω την φωτιά ρίχνω πάνω στις ραβιόλες αρκετό από το τριμμένο χαλούμι να λιώσει και τρίβω τον ξερό δυόσμο.
Σερβίρω τις ραβιόλες σε βαθύ πιάτο με το ζουμί τους ενώ προσθέτω από πάνω και το υπόλοιπο τριμμένο χαλούμι.
Οι ραβιόλες με τον δυόσμο και το τριμμένο χαλούμι είναι έτοιμες και είναι πεντανόστιμες!

Καλή μας απόλαυση!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.