Photo: http;//www.natashaskitchen.com/

Αυγά γεμιστά

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Απλούστατη συνταγή και μάλιστα ιδανική για την μεταπασχαλινή περίοδο με τα περίσσια κόκκινα αυγά. Με αυτόν τον τρόπο τα απλά βραστά αυγά μετατρέπονται εύκολα σε γρήγορο ορεκτικό ή ένα απλό μεζεδάκι για το πάρτι ή την συγκέντρωση με φίλους δίνοντας τους πιο σύνθετη κι ενδιαφέρουσα γεύση. Οι δε συνδυασμοί είναι πολλοί αφού μπορώ να τα φτιάξω εκτός από την μαγιονέζα και την μουστάρδα που αποτελούν βασικά συστατικά των γεμιστών αυγών και με σολομό, μπρικ, αντζούγια, αβοκάντο, pesto κλπ…
Για την απλή εκδοχή των γεμιστών αυγών που λέγονται και “deviled eggs” λόγω των πικάντικων συστατικών τους όπως πιπέρι, tabasco, μουστάρδα κ.α. (photo:http://www.natashaskitchen.com) χρειάζομαι τα εξής…
Τρόπος Παρασκευής:
Καθαρίζω τα αυγά και τα κόβω στην μέση κατά πλάτος. Αδειάζω τους κρόκους με ένα μικρό κουταλάκι σε ένα μπολ και κρατάω στην άκρη τα καθαρισμένα ασπράδια.
Με ένα πιρούνι αναμειγνύω τους κρόκους με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη κρέμα. Για να γεμίσω τα ασπράδια των αυγών με την γέμιση χρησιμοποιώ είτε κορνέ είτε ένα απλό κουταλάκι.
Στο τέλος γαρνίρω τα γεμιστά αυγά με το σχοινόπρασο ή την πάπρικα.
 Photo: http;//www.natashaskitchen.com/
Photo: http;//www.natashaskitchen.com/

Τα γεμιστά αυγά… «του διαβόλου» είναι έτοιμα!

Rate