photo: http://www.maggiebeer.com.au/

Ζελέ κεράσι με βύσσινα

8-10
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Το ζελέ κεράσι είναι από τα επιδόρπια που ταιριάζουν με όλες τις εποχές κι όλες τις αφορμές. Και εκτός από απλό κι εύκολο διαθέτει την απαραίτητη δόση ανατροπής που το κάνει εντυπωσιακό και εξαιρετικά γευστικό, χάρη στα ολόκληρα βύσσινα! Για το ζελέ κεράσι με τα ολόκληρα βύσσινα (photo: http://www.maggiebeer.com.au/) που είναι από τα πιο εύκολα επιδόρπια που μπορεί να ετοιμάσει κανείς, θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μπολ αδειάζω τα 3 φακελάκια ζελέ, ρίχνω τα 3 φλ. βραστό νερό κι ανακατεύω μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτω το υπόλοιπο (κρύο) νερό, σιρόπι ή χυμό.
Αδειάζω 1,5 φλ. από το υγρό ζελέ στην βάση της φόρμας και βάζω την φόρμα στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας πάτος από ζελέ και τα ολόκληρα βύσσινα δεν θα κολλήσουν στον πάτο της φόρμας όταν την αναποδογυρίσω. Όση ώρα παγώνει το ζελέ στο ψυγείο κρατάω το υπόλοιπο υγρό ζελέ σε ζεστό μέρος εκτός ψυγείου για να μην στερεοποιηθεί.
Μόλις πήξει το ζελέ στον πάτο της φόρμας προσθέτω τα βύσσινα, ρίχνω το υπόλοιπο υγρό ζελέ και τοποθετώ ξανά την φόρμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει και να στερεοποιηθεί καλά.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος αναποδογυρίζω το ζελέ ιδανικά πάνω σε μία άσπρη πιατέλα (για να τονισθεί το βαθύ κόκκινο χρώμα του) με πόδι (επειδή αναδεικνύει καλύτερα όλα τα επιδόρπια) κι απολαμβάνουμε με τρέλα!
Βύσσινα με Ζελέ Κεράσι
photo: http://www.maggiebeer.com.au/

Καλή επιτυχία!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.