Ρεβύθια γιαχνί

Ρεβύθια γιαχνί

4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Το σημερινό φαγάκι το ετοίμασα μετά από ιδέα που μου έδωσε η φίλη μου η Άννα κι έγινε πραγματικά πεντανόστιμο. Αυτά τα όσπρια τελικά είναι μεγάλος καμβάς αφού πάνω τους μπορεί να αυτοσχεδιάσει κανείς χωρίς όρια. Τα ρεβίθια ας πούμε τις περισσότερες φορές τα ετοιμάζω λεμονάτα (ενίοτε και «πορτοκαλάτα» όμως) με άσπρη σάλτσα και μυρωδικά όπως φασκόμηλο ή δεντρολίβανο. Αυτήν την φορά λοιπόν που έγιναν γιαχνί με σάλτσα ντομάτας, ψιλοκομμένο καρότο και μία ιδέα σέλινο έγιναν τουλάχιστον εξίσου νόστιμα αν όχι νοστιμότερα και χρειάστηκα… 
Τρόπος Παρασκευής:
Βάζω τα ρεβίθια να φουσκώσουν από το βράδυ σε άφθονο νερό. Το πρωί τα ξεπλένω και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα με καθαρό νερό που να τα σκεπάζει. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνω την φωτιά και σιγοβράζω (4/9) για 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσουν δίχως να προσθέσω τίποτα άλλο (όπως αλάτι ή τις ντομάτες) που μπορεί να επιβραδύνει τον βρασμό τους. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τον αφρό που θα αφήσουν μετά την πρώτη βράση. 
Αφού αρχίσουν να μαλακώνουν τα ρεβίθια προσθέτω τα κρεμμύδια, τους κύβους λαχανικών, τα καρότα και τις αλεσμένες ντομάτες, δίνω νέα βράση και τα αφήσω να σιγοβράσουν για 30’ ακόμα να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν σβήσω την φωτιά προσθέτω το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω το φαγητό (δοκιμάζοντας πρώτα καθώς περιέχει ήδη αλάτι από τους κύβους) και τέλος ρίχνω το ψιλοκομμένο σέλινο ή το σχοινόπρασο. Αφήνω την σούπα να σταθεί λίγο πριν την σερβίρω και την απολαμβάνω με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Ρεβίθια σε Κόκκινη Σάλτσα
Καλή όρεξη!
Rate