Ετοιμάζω πρώτα το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής της συσκευασίας και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Φροντίζω το ρύζι να γίνει σπυρωτό.
Παράλληλα βράζω σε αλατισμένο νερό τον κατεψυγμένο αρακά για 20’, τον στραγγίζω και τον αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Ο αρακάς δεν πρέπει να παραψηθεί κατά το βράσιμο και να λιώσει.
Στραγγίζω τον τόνο προτού τον χρησιμοποιήσω στην σαλάτα και χτυπάω τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ. Σε ένα ευρύχωρο βαθύ πιάτο τοποθετώ όλα τα υλικά της σαλάτας (εκτός από τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο), περιχύνω με την σάλτσα λάιμ κι ανακατεύω με προσοχή να αναμειχθούν καλά. Αφού πρώτα δοκιμάσω την γεύση αλατοπιπερώνω εκ νέου αν χρειάζεται, και γαρνίρω την σαλάτα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.