Γλυκάκι κατεξοχήν καλοκαιρινό και μάλιστα παλαιάς κοπής από αυτά που φτιάχναμε από πάντα στο σπίτι… Αυτό το γιαουρτογλυκό με ζελέ κι άφθονα κομμάτια ανανά είναι δροσιστικό όσο λίγα όταν είναι καλά κρυωμένο στο ψυγείο, «τρεμουλιαστό» στην υφή γιατί είναι προτιμότερο να μην είναι πολύ συμπαγές αλλά κι ελαφρύ για να το απολαμβάνουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις. Για το γιαουρτογλυκό με ανανά βάσει συνταγής της κας Πατ και της φίλης μου Νατάσσας θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε ένα μπολ διαλύω τα δύο φακελάκια ζελέ στο ζεστό νερό κι αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτω και το κρύο νερό.
Αφήνω το ζελέ στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (προσοχή δεν το βάζω στο ψυγείο ακόμα!).
Εν τω μεταξύ στραγγίζω και κρατάω το σιρόπι της κονσέρβας ανανά και κόβω τις φέτες σε μικρά κομμάτια.
Αφού κρυώσει το ζελέ ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι με την ζάχαρη και κατόπιν προσθέτω το ζελέ και το σιρόπι ανανά ν’ ανακατευτούν καλά με το γιαούρτι.
Στο τέλος προσθέτω στο μείγμα και τα ψιλοκομμένα κομμάτια ανανά.
Μεταφέρω το ρευστό μείγμα σε ένα pyrex ή άλλο ρηχό σκεύος (για να πήξει ευκολότερα) και το βάζω στο ψυγείο να δέσει και να κρυώσει καλά για 4-5 ώρες τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα το ετοιμάζω από το βράδυ.
Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος κόβω το γιαουρτογλυκό με τον ανανά σε κομμάτια ή το σερβίρω με το κουτάλι πασπαλίζοντας λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή τριμμένα μπισκότα για περισσότερη υφή…
Καλή όρεξη με αυτό το απολαυστικότατο καλοκαιρινό γλύκισμα που εμένα προσωπικά με ξετρέλανε ξανά μετά από πολλά χρόνια που το είχα λησμονήσει!