SAMSUNG CSC

Κολοκυθοκεφτέδες (πολίτικοι)

3-4
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτή η συνταγή της μαμάς ήταν η αφορμή να διαπιστώσω ότι πλέον τα παιδιά μου έχουν ωριμάσει και διατροφικά βλέποντας τα να δοκιμάζουν τους κολοκυθοκεφτέδες με ενδιαφέρον και χωρίς διαμαρτυρίες (τελικά υπάρχει ελπίδα!). Μεζεδάκι που συνήθως μας έφτιαχνε κι εκείνη τα καλοκαίρια θυμάμαι ότι τους τρώγαμε ωσάν να ήταν λουκουμάδες, γιατί τέτοια είναι η νοστιμιά τους…
Για τους υπέροχους αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες με τρυφερά και εύγευστα κολοκυθάκια εποχής, φέτα και μυρωδικά όπως άνηθο και δυόσμο και χωρίς κρεμμύδι για να είναι πιο ελαφριοί, χρειάστηκα τα ακόλουθα…
Τρόπος Παρασκευής:
Τρίβω τα κολοκυθάκια στην χονδρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζω και τα αφήνω στο σουρωτήρι ν’ αφήσουν τα υγρά τους για 1 ώρα. Τα τριμμένα κολοκυθάκια αφού έχουν σταθεί με το αλάτι θα δείχνουν πιο στεγνά από ότι στην αρχή και θα έχουν αφήσει αρκετά υγρά.
Κατόπιν σε ένα μπολ τοποθετώ κι αναμιγνύω τα κολοκυθάκια με τα υπόλοιπα υλικά και δοκιμάζω αν το αλάτι είναι αρκετό (καθώς τα κολοκυθάκια το σηκώνουν το αλατάκι τους). Το μείγμα που θα σχηματισθεί θα πρέπει να μπορεί να σταθεί στο κουτάλι, δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ παχύρευστο και στεγνό ούτε όμως και πολύ λεπτόρευστο. Αν χρειαστεί μπορώ να προσθέσω στο μείγμα είτε λίγο νεράκι είτε λίγο αλευράκι για να αποκτήσει την επιθυμητή ρευστότητα. Στην συνέχεια καλό είναι να το τοποθετήσω στο ψυγείο για 30’ προκειμένου να δέσει και να μην διαλυθεί κατά το τηγάνισμα.
Ζεσταίνω το λάδι σε μία πλατιά κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά (δίχως να καεί όμως) ρίχνω την ζύμη σε ίσες δόσεις με το κουτάλι της σούπας. Μόλις οι κολοκυθοκεφτέδες πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τους γυρίζω να πάρουν χρώμα κι από την άλλη. Είναι έτοιμοι όταν έχουν αποκτήσει καφέ-χρυσαφένιο χρώμα και μέσα διατηρούν την υγρασία τους. Τους συνοδεύω ιδανικά με το αθάνατο ελληνικό τζατζίκι.
Αρωματικοί Κολοκυθοκεφτέδες
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
Κολοκυθοκεφτέδες με Δυόσμο
Rate