SAMSUNG CSC

Μαρμελάδα βερίκοκο (με λίγη ζάχαρη)

1 βάζο
Ποσότητα
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι από τις νοστιμότερες και πιο μεστές μαρμελάδες που μπορεί να ετοιμάσει κανείς και όπως όλες οι μαρμελάδες που ετοιμάζω περιέχει λίγη ζάχαρη και γι’ αυτό είναι διπλοβρασμένη. Στις περισσότερες σπιτικές μαρμελάδες η συνήθης αναλογία φρούτου προς ζάχαρη είναι 1:1 αλλά στην προκειμένη είναι 1:0,5 με αποτέλεσμα να είναι πιο συμπυκνωμένη η γεύση του φρούτου και λιγότερο γλυκιά η μαρμελάδα. Στο δια ταύτα τώρα για την μαρμελάδα βερίκοκο με λίγη ζάχαρη εκτός από γινωμένα και εύγευστα βερίκοκα εποχής θα χρειαστούμε…
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ τα κομμένα στην μέση βερίκοκα σε μία βαθιά κατσαρόλα και ρίχνω την ζάχαρη από πάνω να τα καλύψει. Αφήνω να σταθούν για 6-8 ώρες μέχρι να αφήσουν τα υγρά τους και να λιώσει ένα μεγάλο μέρος της ζάχαρης.
Κατόπιν τοποθετώ την κατσαρόλα στην φωτιά να πάρει βράση σε δυνατή θερμοκρασία (9/9) και μόλις αρχίσει ο βρασμός κατεβάζω την θερμοκρασία σε μέτρια ένταση (6/9) ανακατεύοντας τακτικά (καθώς μπορεί πολύ εύκολα να καεί η μαρμελάδα). Όσο «δένει» σταδιακά η μαρμελάδα θα χρειαστεί να κατεβάσω κι άλλο την θερμοκρασία στο 4/9 για να μην αρπάξει. Βράζω για συνολικά 20’ και στα μισά του χρόνου προσθέτω τον χυμό λεμονιού. Αποσύρω την μαρμελάδα βερίκοκο από την φωτιά και την αφήνω να κρυώσει με ανοιχτό καπάκι.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζω την μαρμελάδα για άλλα 10’ σε χαμηλή θερμοκρασία ωσότου «δέσει» λίγο ακόμα και σκουρύνει λίγο περισσότερο (καθώς όσο βράζει βαθαίνει σε χρώμα). Όσο ακόμα είναι ζεστή την αδειάζω σε (ένα μεγάλο ή δύο μικρότερα) αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνω σφιχτά και τα γυρίζω ανάποδα να κρυώσουν. Η μαρμελάδα βερίκοκο με λίγη ζάχαρη είναι έτοιμη και διατηρείται στο ψυγείο μετά το πρώτο άνοιγμα.
Μαρμελάδα με Λίγη Ζάχαρη
Καλή επιτυχία!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.