SAMSUNG CSC

Εύκολη μηλόπιτα (ανοιχτή)

6-8
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Πιο εύκολη μηλόπιτα από αυτήν αμφιβάλω ότι έχω φτιάξει ποτέ, κι έχω φτιάξει αρκετές αφού τις λατρεύουμε οικογενειακώς (βλ. μηλόπιτα κέικ, τη μηλόπιτα αναποδογυριστή και το αγαπημένο apple crumble). Η μηλόπιτα αυτή βασίζεται σε έτοιμη ζύμη (τύπου κουρού) για μεγαλύτερη ευκολία και ψιλοκομμένα μήλα ποικιλίας, καθώς ανάμεικτα μήλα όπως πράσινα, κόκκινα και κίτρινα δίνουν ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά. Και το αποτέλεσμα είναι ένα υπόξινο και υπόγλυκο ελαφρύ επιδόρπιο που σε χωνεύει και δεν σε βαραίνει διόλου με εντυπωσιακή εμφάνιση. Για την εύκολη μηλόπιτα με την ποικιλία των μήλων χρειάσθηκα τα εξής…
Τρόπος Παρασκευής:
Απλώνω ένα φύλλο της ζύμης κουρού (η συσκευασία περιλαμβάνει δύο) σε βουτυρωμένη κι αλευρωμένη ταρτιέρα. Κόβω ότι περισσεύει από την περιφέρεια και το κρατάω στην άκρη. Απλώνω την γαλέτα στην επιφάνεια της ζύμης.
Κόβω τα μήλα στην μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες. Απλώνω τις φέτες των μήλων στην επιφάνεια της τάρτας περιμετρικά μέχρι να την  γεμίσω.
Πασπαλίζω με την ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο.
Με την ζύμη που περίσσεψε και την βοήθεια ενός κουπάτ σχηματίζω αστεράκια ή άλλα σχεδιάκια για να στολίσω την επιφάνεια της τάρτας. Ρίχνω ομοιόμορφα τo λιωμένο βούτυρο πάνω από την τάρτα.
Σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω-κάτω αντίσταση) ψήνω την τάρτα στους 180°C για 50’ ωσότου ροδοκοκκινίσει και μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρώ την τάρτα από τον φούρνο και περιμένω 15’ μέχρι να την σερβίρω προκειμένου να γίνει χλιαρή ενώ κατόπιν μπορώ να την πασπαλίσω και με λίγη άχνη ζάχαρη.
Γρήγορη Μηλόπιτα
Η μηλόπιτα τρώγεται καλύτερα όσο είναι φρέσκια καθώς στην συνέχεια η ζύμη νοτίζει ελαφρώς και χάνει την φρεσκάδα της ενώ διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο μέχρι την επομένη.
Καλή και γλυκιά επιτυχία!
Rate