SAMSUNG CSC

Βουτυρόκρεμα

700 ml
Ποσότητα
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αυτή η βουτυρόκρεμα δεν είναι όπως οι άλλες. Η κοινή βουτυρόκρεμα ή αλλιώς buttercream όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι η βασική συνταγή γλάσου φτιαγμένη με βούτυρο κι άχνη ζάχαρη για επικάλυψη τούρτας, κέικ (ιδανικό το carrot cake), cupcakes, ή μαλακών μπισκότων (τύπου brownies). Αυτή η βουτυρόκρεμα όμως διαφέρει καθώς εκτός από το βούτυρο περιέχει επίσης τυρί κρέμα αλλά και σφιχτοχτυπημένη σαντιγί. Η βουτυρόκρεμα που δίνει γυαλιστερή, εύπλαστη και ελκυστική όψη στις τούρτες και τα γλυκίσματα μας με τις ακόλουθες αναλογίες διατηρεί (και ενισχύει θα έλεγα) την ωραία της γεύση χωρίς να μας επιβαρύνει υπερβολικά με λιπαρά και θερμίδες.
Αυτό για μένα είναι αρκετό ακόμα κι αν δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα η υφή της βουτυρόκρεμας καθώς αναπόφευκτα γίνεται (λίγο) πιο λεπτόρευστη διατηρώντας όμως την πρακτική της ευκολία. Η βουτυρόκρεμα αφού ετοιμασθεί χρωματίζεται με χρώμα ζαχαροπλαστικής και στην συνέχεια χρησιμοποιείται για διακόσμηση. Δεν παραλείπεται η χρωματιστή τρούφα, τα σοκολατένια αστεράκια ή άλλα ζαχαρώδη διακοσμητικά για να αποκτήσει το γλυκό μας πιο διασκεδαστική εμφάνιση. Για την ελαφριά βουτυρόκρεμα θα χρειαστώ τα ακόλουθα…
Τρόπος Παρασκευής:
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την ράβδο χειρός (και το ειδικό φτερό για σαντιγί) για 5-10’ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την διατηρώ στο ψυγείο ωσότου ετοιμάσω την βουτυρόκρεμα.
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να έχω μία παχύρευστη ομοιογενή κρέμα.
Με μία σπάτουλα προσθέτω την σαντιγί στην βουτυρόκρεμα και την ενσωματώνω με κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, περιστρέφοντας ταυτόχρονα το δοχείο προσέχοντας να μην χάσει τον όγκο της.
Η βουτυρόκρεμα είναι έτοιμη και μένει μόνο να προσθέσω 3-4 σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλω να της δώσω (ανακατεύω πάντα με προσοχή για να μην χάσει τον όγκο της). Εμείς με τον Χρήστο βάλαμε δύο σταγόνες κίτρινο και δύο μπλε και φτιάξαμε αυτό το ωραίο πράσινο της μέντας. Εναλλακτικά μπορώ να προσθέσω κόκκινο και κίτρινο για ένα φωτεινό και γλυκό πορτοκαλί…
Κατόπιν τοποθετώ την βουτυρόκρεμα για 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει (για να απλώνετε πιο εύκολα) προτού την χρησιμοποιήσω. Αφού επικαλύψω (με την βοήθεια σπάτουλας και κορνέ) το γλύκισμα με την σπιτική βουτυρόκρεμα, μπορώ να πασπαλίσω την επιφάνεια με διάφορα ζαχαρωτά, επιλέγοντας μέσα από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτει η αγορά. Το γλύκισμα που επέλεξα ως βάση ήταν το διαχρονικό μπισκοτάτο (κορμός) ετοιμασμένο σε στρογγυλή φόρμα που ταίριαξε απίθανα με την βουτυρόκρεμα!
Σπιτική Βουτυρόκρεμα
Καλή επιτυχία και σε σας.
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.