Συνταγή που έχει γεύση γκουρμέ εστιατορίου καθώς τα ραβιόλια τυλίγονται σε σάλτσα βουτύρου με άρωμα και γεύση φασκόμηλου (αν δεν το γευτεί κανείς δεν μπορεί να υποψιασθεί πόσο ταιριαστά είναι μαζί). Τα υλικά της συνταγής είναι απλά, η εκτέλεση της είναι εύκολη κι αυτό την κάνει καθημερινή και οικογενειακή. Το καλύτερο δε είναι ότι, η συνταγή μπορεί να ετοιμασθεί εκτός από ραβιόλια με τυρί, με ραβιόλια σπανακιού αλλά και με ραβιόλια μανιταριού που σημαίνει ότι υπάρχουν εκδοχές του ιδίου φαγητού για όλα τα γούστα. Για τα ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου θα χρειαστώ…
Τρόπος Παρασκευής:
Βράζω τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τα στραγγίζω και τα κρατάω στην άκρη φυλάσσοντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν για να δέσω αργότερα την σάλτσα (χάρη στο άμυλο που διαθέτει).
Αφού στραγγίξω τα ραβιόλια, τοποθετώ σε ένα αντικολλητικό σκεύος το βούτυρο σε μέτρια φωτιά (6/9) μέχρι να λιώσει. Κατόπιν προσθέτω το φασκόμηλο κι αφήνω το βούτυρο να κάψει ελαφρά μέχρι να αποκτήσει χρυσό-καφετί χρώμα. Μόλις το βούτυρο πάρει χρώμα αφαιρώ τα φύλλα φασκόμηλου και σβήνω την φωτιά.
Προσθέτω στην σάλτσα τον χυμό λεμονιού, 4-6 κουταλιές από το νερό που κράτησα, το αλατοπίπερο και τέλος ρίχνω τα ραβιόλια. Ανακατεύω τα ραβιόλια ωσότου καλυφθούν με την σάλτσα, πασπαλίζω με λίγη παρμεζάνα και γαρνίρω με λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο (αυτό το σχοινόπρασο, αν με ρωτήσετε, πάει παντού!).
Τα ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου τα ετοιμάζω λίγο πριν τα σερβίρω.
Πολύ ωραία ιδέα!!!!!
Κέλλυ μου καλή, θα μου το πεις κι όταν την δοκιμάσεις!!