SAMSUNG CSC

Σούπα κάστανο με καρότα και σέλερι

6
Μερίδες
2/5
Βαθμός Δυσκολίας
Αχ, αυτή η σούπα κάστανο που μαζί με την μανιταρόσουπα (με τρούφα!) μου θυμίζουν Χριστούγεννα όσο καμία άλλη σούπα. Η γεύση της είναι γήινη με πλούσια γεύση κάστανου σε αντίθεση με άλλες σούπες που ενώ περιέχουν κάστανο δεν είναι το ίδιο ευδιάκριτο στην γεύση. Η συνταγή είναι απλή, παραδοσιακή προερχόμενη από την γαλλική περιοχή Auvergne αφού (και) η Γαλλία διαθέτει εγχώρια παραγωγή κάστανων αλλά και παράδοση στις καστανόσουπες. Η συνταγή εκτός από άφθονα κάστανα περιλαμβάνει επίσης καρότα, σέλερι, ζωμό βοδινού και λίγη κρέμα γάλακτος που ταιριάζει πολύ με την καστανόσουπα. Για την σούπα κάστανο (προσαρμοσμένη από το www.saveur.com) χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα γυρίζω το κρεμμύδι στο λάδι σε δυνατή φωτιά (8/9) για 5’ να μαλακώσει και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Κατόπιν χωρίς να κατεβάσω την φωτιά προσθέτω τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζω να τα γυρίζω για 5’ προτού προσθέτω το κρασί.
Αφού απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού ρίχνω τον σπιτικό ζωμό βοδινού, τα βρασμένα κάστανα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δίνω βράση στην σούπα κι αφήνω να σιγοβράσει για 20’ (με κλειστό καπάκι) μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Δοκιμάζω την γεύση της και προσθέτω όσο αλάτι χρειάζεται (καθώς ο ζωμός βοδινού μπορεί να περιέχει ήδη αλάτι) και στην συνέχεια την αλέθω με την ράβδο χειρός ή στο blender.
Αφού την αλέσω και γίνει βελούδινη στην υφή, την επαναφέρω σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία τελευταία βράση και προσθέτω την κρέμα γάλακτος που την μαλακώνει και την γλυκαίνει στην γεύση.
Η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα με λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο (chives), μικρά κομματάκια κάστανο, λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καστανόσουπα
Καλή επιτυχία!
Rate