Δεν είναι συνταγή είναι ιδέα, είναι σύνθεση, είναι όρεξη να έχεις για να φτιάξεις κάτι γρήγορο κι εύκολο. Υπάρχει καλύτερο ξύπνημα Σαββάτου ή Κυριακής, με όλη την οικογένεια μαζεμένη στο σπίτι, από μία κουζίνα που αναδύει ευωδιές από φρεσκοψημένο κρουασάν; Αυτό ήταν για σήμερα και το δικό μας πρωινό, fresh from the oven!
Κι οι παραλλαγές αυτού όσες και τα γούστα, αφού αντί για σοκολάτα μπορεί κανείς να τα γεμίσει με ζάχαρη, τριμμένα καρύδια και κανέλα, κομμάτια χαλβά (δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου ακούγεται ΠΟΛΥ ενδιαφέρον) ή αφού έχουν ψηθεί να τα αλείψει με μέλι και κανέλα, μαρμελάδα ή μερέντα. Μόνη προϋπόθεση να έχω προμηθευτεί καλής ποιότητας έτοιμη σφολιάτα, με άλλα λόγια σφολιάτα που να μην μυρίζει έλαια ή μαργαρίνη. Για τα σπιτικά κρουασάν σοκολάτας χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 220°C κι ανοίγω το πρώτο φύλλο.
Εφαρμόζω ένα στρογγυλό σκεύος/ταψί διαμέτρου 28 εκ. που να πιάνει από την μία άκρη της σφολιάτας ως την άλλη και χαράσσω περιμετρικά απομακρύνοντας τις άκρες.
Αφαιρώ το στρογγυλό σκεύος και κόβω την σφολιάτα σαν πίτσα σε 8 κομμάτια. Τοποθετώ την σοκολάτα στην άκρη του κάθε κομματιού,
και τυλίγω από το φαρδύ μέρος προς το στενό.
Τοποθετώ τα κρουασάν πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και μόλις φτιάξω όλα τα κρουασάν τα φουρνίζω.
Ψήνω συνολικά για 20-25’, αρχικά για 5’ στους 220°C (για να πάρουν όγκο τα κρουασάν) και στην συνέχεια στους 200°C.
Σερβίρω τα κρουασάν ζεστά (γιατί σιγά που θα προλάβαιναν να κρυώσουν).
Καλή απόλαυση!
Ωωωωωωωω τι ωραία που είναι θα τα κάνω