Μία ακόμη απλή παραλλαγή για να μαγειρέψουμε το καθημερινό κοτόπουλο. Εντάξει δεν είναι δα ότι ανακαλύψαμε και τον τροχό από την άλλη όμως, αυτές δεν είναι οι εναλλαγές που αναζητούμε στην καθημερινότητα μας; Απλές με καθημερινά υλικά και μόνο ένα «τικ» διαφορετικές για να ξεφύγουμε από την επανάληψη και την μαγειρική ρουτίνα. Κι αν δεν σας έχω πείσει ακόμα να δοκιμάσετε αυτήν την εκδοχή του κοτόπουλου να αναφέρω ότι έτσι μας το έφτιαχνε κι η μαμά μου (τρανό επιχείρημα!). Για το κοκκινιστό κοτόπουλο με πιπεριές και βασιλικό χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Σε δυνατή φωτιά σε ένα αντικολλητικό σκεύος (με λίγο ή χωρίς λάδι), δίνω χρώμα στο κοτόπουλο και το κρατάω στην άκρη.
Κατόπιν καθαρίζω το σκεύος με χαρτί κουζίνας από τα κορεσμένα λίπη και ρίχνω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο να σοταριστεί ελαφρώς (πάντα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά).
Μόλις πάρει χρώμα και το κρεμμύδι επιστρέφω από πάνω το κοτόπουλο και ρίχνω την ψιλοκομμένη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, τις πιπεριές και τον ξερό βασιλικό.
Αφού πάρει το φαγητό μία βράση, κατεβάζω την θερμοκρασία και σιγοβράζω (3/9) με κλειστό το καπάκι για 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Λίγα λεπτά πριν το τέλος προσθέτω τον φρέσκο βασιλικό και το ελαιόλαδο να πάρουν κι αυτά μία βράση.
Αν διαπιστώσω στο τέλος ότι το φαγητό έχει πολλά υγρά, ανοίγω το καπάκι, δυναμώνω την φωτιά (7/9) και δίνω 1-2 βράσεις για να δέσει κι άλλο η σάλτσα και να πιεί τα υγρά της. Το κοκκινιστό κοτόπουλο με πράσινες πιπεριές και βασιλικό μπορώ να το σερβίρω με πουρέ από γλυκοπατάτα που συμπληρώνει αρμονικά αυτό το γλυκόξινο πιάτο.
Καλή απόλαυση!
Ενα από τα πιο απλά νόστιμα φαγητά. Βέβαια, εγω θα το συνόδευα με ρύζι.
Καμία αντίρρηση για το αγαπημένο ρύζι, αλλά σε περίπτωση που θέλουμε να το διασκεδάσουμε υπάρχουν κι άλλα συνοδευτικά…