Από καιρό ήθελα να ετοιμάσω κοκκινιστό μοσχάρι με κουνουπίδι κι όλο το άφηνα για αργότερα. Συνδυασμός που δεν είχε τύχει να δοκιμάσω πρωτύτερα, μου φάνταζε αδιάφορος έως και λίγο άνοστος και γι’ αυτό μάλλον η αναβολή. Ελαφρύ κι εύγευστο καθημερινό φαγητό που πιο εύκολα θα πρέπει να συναντάται σε κανένα μαγειρείο ή καμωμένο από νοικοκυρά παλαιάς κοπής παρά οπουδήποτε αλλού. Για το φαγάκι αυτό το κοκκινιστό μοσχαράκι σιγοψήνεται μέχρι να μαλακώσει και να γίνει τρυφερό και προς το τέλος μόνο προστίθεται το κουνουπίδι, για να παραμείνει ελαφρά τραγανό, ωσότου ψηθεί και δέσει κι αυτό με την σάλτσα του κοκκινιστού. Κι όσο στέκονται και δένουν οι γεύσεις τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Για το μοσχάρι κοκκινιστό με κουνουπίδι χρειάστηκα…
Τρόπος Παρασκευής:
Γυρνάω σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά (7/9)το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα αφού προηγουμένως το έχω αλατοπιπερώσει. Το αφαιρώ και το κρατάω στην άκρη. Κατόπιν γυρνάω το κρεμμύδι ωσότου μαλακώσει κι αυτό και πάρει λίγο χρώμα πάντα σε δυνατή φωτιά (7/9).
Επαναφέρω στην κατσαρόλα το κρέας, προσθέτω τα δαφνόφυλλα κι αφήνω το φαγητό να σιγοψηθεί στο ζουμί του για 1,5 ώρες (σε μέτρια φωτιά 4/9).
Στην συνέχεια, προσθέτω την ντομάτα και συνεχίζω να σιγοψήνω το κρέας για 1 – 1,5 ώρα ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας. Λίγο προτού αποσύρω το κρέας από την φωτιά κι αφού δω ότι είναι έτοιμο προσθέτω από πάνω τα μπουκέτα κουνουπιδιού.
Περιμένω να πάρει το φαγητό νέα βράση και ψήνω για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το κουνουπίδι και να πάρει την γεύση της σάλτσας. Αποφεύγω ν’ ανακατέψω το φαγητό παρά μόνο σείοντας την κατσαρόλα για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι.
Σβήνω την φωτιά κι αφήνω το φαγητό να ξεκουραστεί για καμιά ώρα προτού το σερβίρω με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγο κόκκινο καυτερό πιπέρι (καγιέν).
Καλή σας απόλαυση!