Φιλέτα ψαριού στο φούρνο (ποσέ)

Φιλέτα ψαριού στο φούρνο (ποσέ)

3
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας
Κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού όπως γλώσσα, βακαλάο, πέρκα ή πανγκάσιος έχω σχεδόν πάντα στην κατάψυξη μου και όταν ξεμένω από ιδέες ή άλλες προμήθειες ετοιμάζω στα γρήγορα ψαράκι ποσέ στον φούρνο και ξενοιάζω. Η συνταγή είναι απλούστατη και ταχύτατη, πολύ ελαφριά άρα ιδανική και για τις μέρες που προσέχουμε την διατροφή μας και βέβαια πολύ θρεπτική. Τα φιλέτα ψαριού καθώς ψήνονται στον φούρνο αφήνουν τους χυμούς τους που μαζί με τον χυμό και τον φλοιό λεμονιού δίνουν μία ελαφριά σάλτσα που δεν τους επιτρέπει να ξεραθούν. Δοκιμάστε τα και θα έχετε ψαράκι νόστιμο και ελαφρύ σε λιγότερο από μία ώρα! Για τα φιλέτα ψαριού στο φούρνο (ποσέ) χρειάζομαι…
Τρόπος Παρασκευής:
Τοποθετώ τα καταψυγμένα φιλέτα ψαριού (χωρίς να τα αποψύξω) σε ένα επίπεδο πυρίμαχο σκεύος (pyrex) και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά από πάνω. Δεν προσθέτω καθόλου νερό καθώς τα ψάρια θα αφήσουν τα δικά τους υγρά καθώς ψήνονται.
Τοποθετώ το pyrex σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 °C και ψήνω για 45’ μέχρι τα ψάρια ν’ αφήσουν τα υγρά τους και να ψηθούν. Ο χρόνος ψησίματος είναι πολύ σύντομος αφού τα φιλέτα είναι πολύ λεπτά κι η θερμοκρασία ψηλή.
Φιλέτα Ψαριού Ποσέ
Τα φιλέτα ψαριού θα πρέπει στο τέλος να μην είναι στεγνά αλλά τρυφερά και ζουμερά. Αφαιρώ από τον φούρνο και σερβίρω αμέσως όσο ακόμα τα φιλέτα ψαριού είναι ζεστά και τα συνοδεύω με πλιγούρι, ρύζι ή κριθαράκι και βραστά λαχανικά.
Καλή απόλαυση!
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.