Σπιτική λεμονάδα (με τζίντζερ)

Σπιτική λεμονάδα (με τζίντζερ)

6
Μερίδες
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Αυτή η σπιτική λεμονάδα είναι μία από τις ωραιότερες λεμονάδες που έχω δοκιμάσει (μαζί με την σπιτική λεμονάδα με ξύσμα λεμονιού από παλαιότερη ανάρτηση). Η επιτυχία της έχει να κάνει με το ότι διατηρεί μια ευχάριστη ισορροπία μεταξύ ξινού και γλυκού δίνοντας ένα δροσιστικό αποτέλεσμα που δεν είναι καθόλου δεδομένο στις λεμονάδες. Όσο για το τζίντζερ, εφόσον το επιλέξετε, δίνει βάθος κι ένταση στην λεμονάδα που την κάνει μοναδική! Η συνταγή είναι της Κατερίνας μας κι έχει ως εξής…

Τρόπος Παρασκευής:

Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη ωσότου διαλυθεί η ζάχαρη. Αν επιλέξω να κάνω την λεμονάδα περισσότερο ενδιαφέρουσα και διεγερτική προσθέτω το τζίντζερ στο σιρόπι που βράζει (ο συνδυασμός των εσπεριδοειδών με το τζίντζερ αναδεικνύει πολύ και τα δύο). Η ένταση του τζίντζερ θα είναι μεγαλύτερη όσο περισσότερο μένει στο σιρόπι μετά τον βρασμό κι άρα αφήνει τα αρώματά του.

Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτω τον χυμό λεμονιού και το κρύο νερό, ανακατεύω και μεταφέρω την λεμονάδα σε ένα μπουκάλι ή μια κανάτα (χωρητικότητας 1,5-2 λίτρων). Η λεμονάδα διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 βδομάδα.

Σερβίρω την λεμονάδα με παγάκια προσθέτοντας φύλλα μέντας ή βασιλικού, φέτες λεμονιού ή ένα-δύο κλωναράκια λεβάντας (σε περίπτωση που δεν έχω βάλει τζίντζερ).

photo: www.rachelcooksthai.com/

Καλή επιτυχία!

Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.