Φρέντο (freddo cappuccino)

Φρέντο (freddo cappuccino)

1
Μερίδα
1/5
Βαθμός Δυσκολίας

Ο freddo cappuccino (ή απλά φρέντο) γίνεται σοβαρή υπόθεση όταν αποφασίσουμε να τον ετοιμάσουμε στο σπίτι γι’ αυτό και χρειάζεται να γνωρίζουμε κάποιες μικρές κι εγγυημένες λεπτομέρειες για να γίνει πετυχημένος. Επιλέγοντας μάλιστα τον εσπρέσο και το φρέσκο γάλα της προτίμησής μας μπορεί να είναι καλύτερος κι από τον freddo cappuccino που φτιάχνει ο baristaς της γνωστής αλυσίδας στην γειτονιά μας… Για να μην παραλείψουμε την οικονομική ελάφρυνση που μπορεί να έχει στην τσέπη μας σε μηνιαία βάση όταν αυτό γίνει καθημερινό συνήθειο. Σκεφτείτε το!

Παρακάτω θα βρείτε όσα χρειάζονται για να έχουμε τον καλύτερο δυνατό freddo cappuccino, αν κι η επιτυχία αυτής της εκτέλεσης συνοψίζεται στα παγάκια και την φραπεδιέρα που δίνουν σπουδαίο αφρόγαλα. Από την άλλη κι ο καφές πρέπει να είναι επιλεγμένος ώστε να διαθέτει ένταση, να είναι καλά καβουρδισμένος με γεμάτο “σώμα”, για να διατηρήσει τα αρώματά του και μετά την προσθήκη του πάγου. Δεν μένει παρά να τον δοκιμάσετε και να καταλήξετε στον δικό σας ιδανικό freddo cappuccino, αφού άλλωστε ο καφές εκτός από προσωπική υπόθεση είναι και ιεροτελεστία…

Κι όχι, αν βρίσκεστε στην Ιταλία και θελήσετε ν’ απολαύσετε έναν δροσερό freddo cappuccino μην επιχειρήσετε να τον παραγγείλετε, γιατί είναι ελληνικής επινόησης (για εσωτερική κατανάλωση μόνο) και κανείς δεν θα καταλάβει τι ζητάτε (από προσωπική εμπειρία).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζω τον καφέ εσπρέσο και τον αφήνω στην άκρη να κρυώσει για λίγο. Αν επιθυμώ προσθέτω και λίγη ζάχαρη να λιώσει όσο ακόμα είναι ζεστός.
  2. Στο ποτήρι που θα απολαύσω τον καφέ μου, ρίχνω το παγωμένο γάλα με 2-3 παγάκια και το χτυπάω στην φραπεδιέρα ωσότου αφρατέψει και δώσει ένα γεμάτο και πλούσιο αφρόγαλο. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές συσκευές για αφρόγαλο, αλλά με την φραπεδιέρα ή ένα δυνατό μιξεράκι χειρός θα έχω πολύ καλύτερο κρύο αφρόγαλο.
  3. Στο ποτήρι με το αφρόγαλο προσθέτω τον καφέ, 2-3 παγάκια ακόμα και τέλος γαρνίρω με λίγη κανέλα, κακάο ή μοσχοκάρυδο. Ο σπιτικός φρέντο είναι έτοιμος κι είναι πολύ-πολύ απολαυστικός!

freddo-cappuccino
photo: www.coolweb.gr
Rate

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.